Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Astronaut Thomas Pesquet wordt de eerste Fransman die het bevel voert over het internationale ruimtestation

Een andere regel in zijn autobiografie. Op maandag 4 oktober wordt Thomas Pesquet de eerste Fransman die het bevel voert over het International Space Station (ISS). Astronaute de l’Agence spatiale européenne (ESA) is een goed teken van de bevrijding van Japonais Akihiko Hoshide (JAXA) voor de symbolische passation de passation de clé (symbolique) van de ruimtelijke, retransmise en directe de la sur lasa maandagavond .

De 43-jarige Tolosan, die deze functie zal uitoefenen tot het einde van zijn missie in een baan om de aarde in november, zal de leiding hebben over de zes andere bemanningsleden (drie Amerikanen, twee Russen en een Japanner) die momenteel op de International Space Station.

Wat gaat hij concreet doen? Frank de Winn, hoofd van het European Space Agency’s European Astronaut Centre in Keulen (Duitsland), legde uit dat zijn taken niets te maken hebben met het besturen van een vliegtuig, omdat het ruimtestation onafhankelijk 400 km boven de aarde vliegt en stuurmanoeuvres vanaf de grond worden uitgevoerd . .

Kapitein van het ruimteschip “De dag begint met het aangaan van een conferentie met lokale touroperators (gevestigd in Houston, Moskou, München en Tsukuba in Japan) om gedurende 15 minuten te praten over het schema van de dag.”, zegt deze Belgische astronaut, die in 2009 als eerste Europeaan deze functie bekleedde.”Er is een oplossing voor de taak van astronauten, een commandant van de grens van de verzekerde heeft een goede sfeer”, hij legt uit.

Wat als er iets misgaat? Daarna heeft de commandant alle bevoegdheden om beslissingen te nemen in geval van nood, zonder te wachten op instructies vanaf de grond. In geval van brand, drukverlaging of ontdekking van een giftige atmosfeer – de drie specifieke noodscenario’s – is het aan hem om ervoor te zorgen dat het leven van de bemanning met prioriteit wordt gered. Twee ruimtevaartuigen, de Crew Dragon-capsule van Space X en het Russische Sojoez-ruimtevaartuig, zijn permanent aangemeerd in het internationale ruimtestation, dat astronauten kunnen gebruiken om in geval van gevaar in veiligheid te komen.

READ  Na 70 jaar strijd is China erin geslaagd malaria uit te roeien

een leider zijn, “Net als een boot is er maar één kapitein aan boord na God.”, zei de Fransman op een persconferentie in maart voordat hij aan zijn missie in een baan om de aarde begon. “Uiteraard worden veel dingen ingesteld in het Control Center. Maar als er één stem in de bemanning is die ertoe doet, dan is het die van de kapitein.”