Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alle componenten van de Great Mass Extinction zijn nu op hun plaats, zoals 250 miljoen jaar geleden!

De grootste massa-extinctie op aarde werd veroorzaakt door enorme uitstoot van kooldioxide2 en de daaruit voortvloeiende klimaatverandering. Tegelijkertijd vermenigvuldigden bacteriën en algen zich in het water. Doet dit je nergens aan denken? Hetzelfde kan nu gebeuren.

van massale uitstervingen, De tr Vijf wisten het al. Gekenmerkt door het verdwijnen van minimaal 75% van Contant geld Dieren of planten die op onze planeet leven. Of het nu op het land is of op de bodem van de oceaan. De belangrijkste daarvan was het zogenaamde Perm-Trias, dat dateert van ongeveer 250 miljoen jaar geleden. in die tijd, uitstoot vulkanisch broeikasgassen Wijziging het weer van onze planeet. Kooldioxide (CO.)2) in een’Atmosfeer Vanaf de grond om 13 uur! Daarna daalde de gemiddelde temperatuur van 25 naar 40 graden Celsius. Bijna 95% van het zeeleven en 70% van het leven op het land is verdwenen.

van Onderzoekers van de Universiteit van Connecticut (De Verenigde Staten) hebben ons vandaag geleerd dat parallel aan die het weer verandert, van bacteriën en de algen Ze hebben zich gedurende honderdduizenden jaren in de wateren verspreid. Delen op hun niveaumassa uitsterving huidig. omdat dit Micro-organismenWanneer hun aantal significant wordt, is de zuurstof in het water uitgeput. En zelfs loslaten gifstoffen.

Analyse van fossielen, sedimenten en chemische gegevens van gesteenten in de buurt van Sydney (Australië) onthult al dat de eerste uitbraken van deze microben plaatsvonden in de vroege vulkanische uitbarstingen De belangrijkste boosdoeners van het Perm-Trias massa-extinctie zijn geïdentificeerd. Want als de dieren die ze eten eenmaal weg zijn, is er niemand meer om ze te reguleren. in systemenzoetwater Het leven wemelde van de algen en bacteriën, en het herstel was traag.

READ  Covid-19-rapport: bijna 2.100 patiënten op de intensive care, waarvan 300 in de regio Occitanie

Het ergste kan nog worden vermeden

Onderzoekers wijzen erop dat deze giftige soep uit drie hoofdingrediënten bestaat: versnelde uitstoot broeikasgassenen hoge temperaturen en voedingsstoffen overvloedig – van Eliminatie van bossen In verband met vulkaanuitbarstingen heeft massale ontbossing geleid tot overstromingen van de bodem in rivieren en meren. Bij het doorzoeken van het fossielenbestand naar andere massale uitstervingen, hebben wetenschappers vergelijkbaar bewijs gevonden.

Wat hen zorgen baart, is dat de drie ingrediënten die ze beschrijven vandaag op aarde zijn. “We weten dat de snelheid van introductie van kooldioxide2 waargenomen op dat moment was vergelijkbaar met de snelheid van toename van koolstofdioxide2 die we vandaag waarnemen als gevolg van menselijke invloeden”, zegt Tracy Frank, een geoloog, bij A Persbericht van de Universiteit van Connecticut. De gemiddelde temperatuur van onze planeet stijgt. En in het water stromen voedingsstoffen binnen, gedreven door landbouwvervuiling en ontbossing. gevolgen, “We zien al meer en meer giftige algenbloei in meren en ondiepe mariene omgevingen.”Tracy Frank merkt op. Levende organismen zijn vergelijkbaar met die van het Perm door textuur, zijn filamenteuze structuur, zijn fluorescentie en zijn concentratie. Die gedijt in zoet water met een temperatuur tussen de 20 en 32 graden Celsius. Exact bereik voor gemiddelden breedtegraden tegen het einde van onze eeuw.

Toegenomen bosbranden is een ander teken

Een andere grote overeenkomst met de massa-extincties in het Perm en het Trias is dat de temperatuurstijging in die tijd samenviel met een enorme toename van bosbranden. Ze hebben hele ecosystemen vernietigd. En het herhaalt zich nu in plaatsen zoals Californië – of Siberië, Australië, Amazonië »Chris Fielding, auteur van de studie, voegt er ook aan toe.

READ  We weten nu waarom sommige pinguïns hun eerste ei laten vallen

Dus vandaag leven we in een soort replica van de eerste symptomen Een van de grootste massa-extincties op aarde. Het zijn tekenen van een onbalans in het ecosysteem. Maar in tegenstelling tot in het verleden hebben we nog steeds de mogelijkheid om de machine te stoppen – of in ieder geval te vertragen -. Door te zorgen voor een goede gezondheid van onze waterwegen en door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Want als we als mensen gewend zijn om in vrij korte tijdschalen te denken, mogen we niet uit het oog verliezen dat Het kostte het leven op aarde vier miljoen jaar om te herstellen van de massa-extincties in het Perm en het Trias.. “Dit voedt het denken.”Chris Fielding besluit.

De audiovergadering van dierlijke intelligentie! vinden elke twee weken.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?