Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Samsung lanceert investeringsplan van 175 miljard euro voor drie jaar

Samsung lanceert investeringsplan van 175 miljard euro over drie jaar

Samsung lanceert investeringsplan van 175 miljard euro over drie jaar

door Heekyong Yang

SEOUL (Reuters) – Samsung Electronics Co Ltd heeft dinsdag plannen aangekondigd om de komende drie jaar 240 biljoen won (175 miljard euro) te investeren om zijn aanwezigheid in biofarmaceutica, kunstmatige intelligentie, halfgeleiders en robotica uit te breiden.

Het Zuid-Koreaanse conglomeraat is van mening dat deze investering, gepland tot 2023, het mogelijk zal maken om strategische sectoren zoals chipproductie te stimuleren, terwijl het nieuwe groeimogelijkheden biedt op nieuwe gebieden zoals robotica en de volgende generatie communicatie.

‘S Werelds toonaangevende fabrikant van geheugenchips is ook van plan zijn positie in de technologiesector te versterken door middel van fusies en overnames. De Groep heeft geen cijfers verstrekt met betrekking tot de uitsplitsing van de bedragen van haar investeringen.

Samsung zei ook niet of de geplande investering van 240 biljoen won het eerder aangekondigde plan van $ 17 miljard omvat om een ​​nieuwe Amerikaanse chipoutsourcingfabriek op te zetten.

Het nieuwe investeringsplan van Samsung is 30% hoger dan het vorige driejarenplan van de groep dat in 2018 werd gelanceerd.

“De chipsector is de ruggengraat van de Koreaanse economie (…) Onze sterke investering is een overlevingsstrategie, want als we eenmaal onze concurrentiepositie verliezen, is het bijna onmogelijk om die terug te winnen”, zei de groep in een oproep.

Concurrenten Samsung Semiconductor Manufacturing en Intel hebben ook grote investeringsplannen gelanceerd te midden van een wereldwijd chiptekort en toenemende concurrentie.

(Rapportage door Heekyong Yang, Franse versie door Claude Shengjo, redactie door Blandin Hinault)

READ  Gezondheidsverklaring: eenmaal gevaccineerd, is er een deadline om te overwegen voordat u het gebruikt