Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Juridische nederlaag voor Leclerc die de rioolvergunning wilde omzeilen, zijn verzoek werd afgewezen

De Justitieorganisatie heeft zojuist een Leclerc-hypermarkt in Roques-sur-Garonne (31 jaar) afgewezen, die een speciale ingang heeft opgezet om de gezondheidsvergunning te omzeilen voordat deze wordt ingetrokken. Een rechter heeft zojuist het verzoek van het winkelcentrum afgewezen, wat de beslissing van de provincie om verkeer verplicht te maken aanvecht.

Op 12 augustus 2021 vaardigde de gouverneur van Haute-Garonne een bevel uit waarbij klanten van Leclerc Hypermarket in Roques-sur-Garonne een gezondheidsverklaring moesten indienen. De supermarkt is een van de 17 winkelcentra in Occitanie met een oppervlakte van meer dan 20.000 vierkante meter waar de toegang afhankelijk is van de presentatie van dit document. Meer dan 53.000 mensen komen uit Roques.

De beslissing werd aangevochten door het bedrijf Sodigar (Leclerc Group) dat in eerste instantie een entree creëert met directe toegang tot de supermarkt, zonder door de winkelgalerij te gaan. Dus was ze van plan om de gezondheidsvergunning te vermijden.

Leclerc wil afzien van de pass

Op 16 augustus verbood de gouverneur het toestaan ​​van klanten om de supermarkt in en uit te gaan zonder sesam te serveren via een aparte ingang naar het winkelcentrum. Nadat het werd geformaliseerd door de staatsdiensten, is de hypermarkt terug, maar heeft besloten om de totstandkoming van deze gezondheidsvergunning aan te vechten voor de voorzieningenrechter.

Een snelle procedure die de rechter in staat stelt om binnen 48 uur uitspraak te doen als een van de basisvrijheden in twijfel wordt getrokken, in welk geval toegang tot basisbehoeften.

De voorzieningenrechter wijst de supermarkt af

In zijn uitspraak van vandaag – dinsdag 24 augustus – oordeelde de bestuursrechter dat het gouvernementeel decreet niet verdacht was van duidelijke onrechtmatigheid. Aan de andere kant, aangezien er geen echte fysieke scheiding is tussen de winkels op het shopping plaza en de hypermarkt, oordeelde de rechter dat de ingangen niet gescheiden konden worden. Een gezondheidsvergunning is dus verplicht voor alle supermarkten zonder discriminatie.

READ  Axa biedt haar medewerkers twee vrije dagen

Deze beslissing bevestigt het standpunt van de provincie Haute-Garonne, die overweegt: “Toegang tot een hypermarkt is niet te onderscheiden van een tentoonstelling… Een gezondheidskaart zou verplicht moeten zijn bij de ingang van een winkelcentrum, ook wanneer deze directe onafhankelijke toegang heeft.”

Lukt het de supermarkt niet in goochelarij, dan heeft ze een reactie van de media gevonden en zeker steun van de anti-scrollkant.