Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

SAM’s auto-onderaannemer permanent in gedwongen liquidatie gezet

Aveyron Mining (SAM) De 350 medewerkers van Avion hebben niet veel hoop meer. De rechtbank van koophandel van Toulouse sloot vrijdag 26 november eindelijk de gerechtelijke liquidatie en de onmiddellijke stopzetting van de activiteit van deze autoleverancier.

“Na de positie van Renault te hebben geïnformeerd”, die weigerde het enige acquisitieproject, de rechtbank, te steunen “zet een einde (…) aan voortgezette toegestane activiteit tot 10 december 2021, in het kader van gerechtelijke vereffening”schreef in zijn oordeel.

Lees ook Bij Aveyron verlaat Renault autogieterij SAM

De bezetting van de fabriek ging door

SAM, dat in 2017 werd gevangengenomen door de Chinese Jinjiang Group, gevestigd in Viviez op Decazeville Heights, werd op 10 december 2019 onder curatele gesteld en vervolgens op 16 september geliquideerd, waarbij de activiteit werd verlengd tot 10 december.

naar de rechtbank van koophandel, “zal passen” van “Ga door met iteraties zoals gepland” in het handelsrecht, Evenals geplande liquidaties. voor dit soort situaties. De enige aannemer van SAM, Renault, luidde de doodsklok voor de hoop van de werknemers door dinsdag te weigeren steun te verlenen aan het enige project dat de onderaannemer van Aveyron overnam door een van zijn voormalige bazen, in de overtuiging dat het “Het bood niet de noodzakelijke voorwaarden voor duurzaamheid en veiligheid.”. Dit herstelplan werd financieel ondersteund door de staat en de regio Occitanie.

Fabrieksarbeiders geven echter niet op. “De Algemene Vergadering heeft zojuist unaniem besloten om de bezetting van de fabriek voort te zetten, zonder de volledig onwettige rechterlijke beslissing te respecteren. Ze zijn vastbesloten en zullen het niet opgeven”zei David Gesto, algemeen directeur van CGT.

READ  Gezondheidsvergunning verplicht in drie winkelcentra in de Pyrenees Orientales vanaf woensdag 11 augustus

Sterke impact op de lokale economie

Regionaal raadslid (Communistische Partij) van Occitanie Pascal Mazet, gekozen door de meerderheid van de president (Socialistische Partij) van de regio, Carol Delga, sprak onmiddellijk zijn standpunt uit “woede”, voor hem “ontevredenheid” zo is “walging”, regeert de staat “Kan niet opnieuw produceren” Frankrijk. Rechtbank van koophandel “Er zou meer tijd zijn geweest, tot maart 2022, om een ​​koper te vinden.”, zei hij.

Lees ook Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Franse gieterijen in rep en roer

Van zijn kant zei Arno Fiala, president (Republikeinen) van de Aveyron County Council: “woede”. “Het is een enorme puinhoop, een enorm verdriet voor het personeel dat zich mobiliseerde en voor het Decazevillois-bekken. Ik ben niet verrast. Ik ben zo boos door alle normen die tot dit besluit hebben geleid “, zei hij.

SAM’s CGT, die weigerde commentaar te geven voorafgaand aan een persconferentie die voor vrijdag om 14.00 uur was gepland, zei donderdag dat het besluit om de site te sluiten ‘Het zou illegaal zijn’ En in dit verband ging het in beroep bij het openbaar ministerie.

Een demonstratie op donderdagavond ter ondersteuning van SAM-werknemers bracht 1.200 mensen bijeen in Viviez, volgens de provincie, en 3.000 volgens vakbonden. Voor CGT-leider Felipe Martinez, aanwezig op het evenement, streeft Renault ernaar om “Laat ons geloven dat we te maken hebben met onderaannemers terwijl we blijven uitbesteden.”. In het voormalige mijndistrict Decazeville heerst paniek. Ambtenaren vrezen dat het verlies van 350 banen een sterke impact zal hebben op de lokale economie.

READ  Mogelijke renteverhoging op 1 februari

De wereld met AFP