Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duizend werknemers staakten in Sanofi, FrankrijkDuizend werknemers van de Franse farmaceutische groep Sanofi hebben donderdag “bijna alle locaties” gemobiliseerd om de opening van de jaarlijkse onderhandelingen over lonen en werkgelegenheid te markeren, zo vernamen we uit compatibele bronnen.

Op initiatief van de CGT, CFDT (de meerderheid) en verschillende andere vakbonden, waaronder de afdeling Val-de-Reuil (Eure) van de CFE-CGC, volgde het personeel “grotendeels” de oproep tot mobilisatie, Fabien Mallet, CGT-coördinator bij Sanofi , is blij met het bureau France Press.

“De vakbonden waren verrast door de reactie van de werknemers”, zei hij tegen AFP. Volgens het management werden “iets minder dan 1.000 werknemers” gemobiliseerd van de 25.000 in Frankrijk.

Onderhandel over een collectieve verhoging van minimaal 3%

Het ging over het uiten van verontwaardiging over salariskwesties, terwijl de “recente onderhandelingen, in 2020” hadden geleid tot “onenigheid en een gebrek aan erkenning van de inspanningen van het personeel” tijdens de periode van de gezondheidscrisis. Onderhandelingen Humberto De Sousa, CFDT-coördinator voor de groep.

Hij merkte op dat de in 2020 verkregen enveloppe slechts overeenkwam met een “individuele verhoging van 0,6%” voor werknemers (exclusief management).

Deze keer hoopten de vakbonden te onderhandelen over een collectieve verhoging van ten minste 3% om de huidige prijsstijging tegen te gaan en een loon te krijgen “in lijn met de steeds hogere resultaten van het bedrijf”.

Zicht vanuit het bedrijf ‘tot in de puntjes’

Die cijfers staan ​​ver af van de suggesties die het management tijdens de eerste vergadering deed, zeiden CFDT- en CGT-vertegenwoordigers die bij de onderhandelingen betrokken waren tegen AFP.

“Vandaag krijgen we een collectieve verhoging van 0,8% aangeboden”, bekritiseert Jean-Louis Perrin. Hij beschouwt het aanbod als “onaanvaardbaar”, en verklaart een weigering om de werknemers van de groep te betalen “om bij te dragen aan de mislukkingen van Sanofi tijdens de Covid-crisis”. Humberto de Sousa merkte op dat “het niet gaat om wat er wordt verwacht in termen van erkenning”, wat de “teleurstelling” van CFDT niet verbergt.

READ  De eerste ontmoeting tussen Carlos Ghosn en de Franse justitie

De stakingsbeweging is gepland voor 8 december

De CGT kondigde op 8 december al een stakingsbeweging aan, tijdens de tweede onderhandelingsbijeenkomst. “We roepen op tot een bijeenkomst voor het Croix de Berne in Anthony”, zei Fabian Mallet (Hauts-de-Seine).

Eind oktober heeft de farmaceutische gigant zijn prognose voor 2021 opnieuw naar boven bijgesteld, na het behalen van duidelijke groeiresultaten in het derde kwartaal, waarin de nettowinst van de groep 2,3 miljard euro bedroeg in de periode van juni tot september, een stijging van bijna 19% op jaarbasis. algemeen.