Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mogelijke renteverhoging op 1 februari

Wiskundig hoge inflatie zou de opbrengst van de favoriete spaarrekening van de Fransen moeten verhogen.

Zodra inflatie onconventioneel wordt, kan het een beste vriend zijn voor spaarders, althans degenen die hun boekje A grotendeels hebben vernieuwd. Deze laatste ziet zijn rendement nu al fluctueren, met name afhankelijk van de inflatie. De algemene prijsstijging die het land al enkele maanden doormaakt, zou het echter mogelijk kunnen maken om de rentevoet van de Franse voorkeursspaarrekening, die sinds 1 februari 2020 verboden is op 0,5%, te schrappen.

Berekening van een gemodificeerde levret is een zeer Franse gasfabriek. Het is gelijk aan het gemiddelde tussen twee indicatoren (zonder de mogelijkheid om onder 0,5%). van richting “Halfjaarlijkse gemiddelde kortetermijnrente in euro’s (€ STR)”, legt de Bank van Frankrijk uit. Dit is een indicator die niet bekend is bij het grote publiek en elke ochtend wordt gepubliceerd door de Europese Centrale Bank, waardoor het mogelijk is om de koers te kennen waartegen banken in de eurozone ’s nachts geld kunnen lenen. Het verschilt momenteel ongeveer vanaf -0,57%. Anderzijds “De inflatie in Frankrijk werd gemeten aan de hand van de halfjaarlijkse gemiddelde verandering over de afgelopen 12 maanden, bekend van de maandelijkse INSEE CPI, exclusief tabak, voor alle huishoudens‘, nog steeds volgens de Bank van Frankrijk. Vertaling: elke maand INSEE geeft cijfers Inflatie over een jaar. Neem deze gegevens van de afgelopen zes maanden en maak er een gemiddelde van.

Dit zijn de gegevens die de levensstandaard van A kunnen verplaatsen, wat momenteel verboden is op het wettelijke minimum. De inflatie, die lange tijd traag was, is dit jaar weer opgedoken. Het is de afgelopen maanden fors gestegen met +1,1% in juli, +1,8% in augustus, +2,1% in september en tenslotte +2,6% in oktober, blijkt uit cijfers van het Nationaal Instituut voor Statistiek en Statistiek (INSEE).

READ  In Aveyron, een nieuwe deadline voor Sam's Foundry

Laten we ook eens kijken – Opgeblazen: “Er is geen sprake van aanpassing van het loontarief van Leverett A”, reageert Bruno Le Maire

grootboekrente van ongeveer 0,7%

De Banque de France berekent de herziene Ledger A op 15 januari en 15 juli. De volgende sessie zal rekening houden met de gemiddelde cijfers van de laatste zes maanden van 2021. Als de gegevens van november en december nog niet bekend zijn, krijgen we een gemiddelde inflatie van 1,9% voor de overige vier maanden.

Dus als we de gemiddelde maandelijkse inflatie nemen, met de beschikbare maanden, en de STR STR, dan krijgen we (1,9-0,57)/2 of 0,67%. Afronding naar de dichtstbijzijnde tiende van een punt, zoals vereist door de regel, komen we uit op een percentage van 0,7%. Het bereikt 0,2 punten vanaf het huidige niveau.

Dit is een aanname op basis van onvolledige gegevens. €STR kan tegen het einde van het jaar anders blijven. Evenzo ontbreekt een derde van de inflatiegegevens. Redenen om eerder het Ministerie van Economische Zaken te bellen: le Figaro Deze stijging werd niet onmiddellijk bevestigd, waarbij werd uitgelegd dat de informatie pas in de loop van januari zou worden gecommuniceerd.

Deze pakketgegevens sluiten scoping niet uit. Het zou echt geweldig zijn als de A live rate op 0,5% blijft. Hiervoor is een fors lagere inflatie nodig, wat niet de huidige trend lijkt te zijn. Evenzo lijkt het verhogen van het rendement met ongeveer 1% een illusie. In dat geval zal de inflatie tot zeer hoge niveaus moeten stijgen (gemiddeld 4% in november en december).

READ  Vaccinatie: Duitse onderzoekers hebben de oorsprong van het bloedstolsel ontdekt dat wordt veroorzaakt door het vaccin AstraZeneca en Janssen