Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Salarissen: dit zijn de verhogingen die de Fransen in 2024 mogen verwachten

Salarissen: dit zijn de verhogingen die de Fransen in 2024 mogen verwachten

Bekijk samenvatting
Samenvatting verbergen

inflatie, vooral op Energie- en voedselprijzenDit leidde tot een aanzienlijke daling van de koopkracht van de Fransen. Dus, verzoeken om salarisverhoging Het was dus zeer talrijk.

Loonverhogingen in bedrijven zijn het onderwerp geweest van veel onderhandelingen. Volgens de Bank van Frankrijk zal dit percentage in 2023 gemiddeld 4,4% bedragen. In januari 2023 maakte de Europese Centrale Bank ook bekend dat De loonsverhoging zal ” heel sterk “ In 2023 in de eurozone. Dit is om gelijke tred te houden met de toenemende inflatie die sinds 2021 woedt. Volgens het jaarlijkse onderzoek van adviesbureau Deloitte En in 2024 moet het nog steeds groot zijn.

Een ongekende stijging van de salarissen in 2023

Om de koopkracht van hun werknemers te vergroten en de inflatie tegen te gaan, hebben bedrijven in 2023 de lonen verhoogd.

Het wordt dus donderdag 31 augustus Adviesbureau Deloitte heeft zijn jaarlijkse onderzoek gepubliceerd. Krant echo’s Verplaats het dan.

lezen
Ambtenaren: 1 september loonsverhoging met een nieuwe batch

Dit onderzoek werpt inderdaad licht op Grote budgetverhoging die bedrijven hebben gegeven om de lonen in 2023 te verhogen.

Zo registreerden arbeiders, bedienden, technici en supervisors (OETAM) een stijging van dit aandeel van de begroting met 4,6% (dat wil zeggen +1,5 punt ten opzichte van 2022).

Dit onderzoek is uitgevoerd door Deloitte 300 bedrijven vertegenwoordigen het Franse economische weefsel.

Toen profiteerden niet-bestuurders van opeenvolgende verhogingen van het minimumloon, in verhouding tot de inflatie. En wat managers betreft, geldt dat ook voor de salarisverhoging 4%, een stijging van 2,1 punten ten opzichte van vorig jaar.

READ  Aandelen om morgen te bekijken op de beurs van Parijs donderdag 12 augustus 2021

Inflatie en gebrek aan werkgelegenheid

Het goede nieuws voor werknemers is dat deze trend zich in 2024 zou kunnen voortzetten.

lezen
Payroll: Alles wat u moet weten over de geplande wijzigingen in de salarisadministratie vanaf 1 juli

De verwachtingen voor een salarisverhoging volgend jaar zijn nog steeds erg hooggespannen. Dit ondanks een lichte daling ten opzichte van het lopende jaar. +4% voor OETAM’s en +3,5% voor CEO’s, blijkt uit het onderzoek van het adviesbureau.

Ondanks de daling blijft de inflatie hoog. Bovendien verklaart dit, naast het gebrek aan arbeid, dit fenomeen. “Alle bedrijven hebben op een bepaald moment in het jaar moeite met het aannemen van personeel.” Vervolgens bevestigde Frank Chiron. Dit is een human capital partner bij Deloitte en auteur van het onderzoek.

In het licht van de personeelsproblemen zijn bedrijven er dus klaar voor om de portefeuille in handen te krijgen.

Aan de andere kant, dit jaar, het personeel Veel profijt gehad van de waardedelingsbonus (premier Macron) om hun koopkracht te vergroten.

In werkelijkheid, Ruim 50% van de bedrijven heeft dit systeem gebruikt (vergeleken met 29% in 2022). Waarbij de bedragen flink stijgen, van €300 in 2022 naar €600 gemiddeld voor OETAM’s en €800 voor leidinggevenden.

We kunnen minder gebruik verwachten van de beloning voor het delen van waarde., Frank Sherron (Deloitte) meent echter.