Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het leveren van namaakreserveonderdelen voor het repareren van CFM-56 straalmotoren

Het leveren van namaakreserveonderdelen voor het repareren van CFM-56 straalmotoren

Europese luchtvaarttoezichthouders hebben erop gewezen dat een mysterieus bedrijf gevestigd in… Londen Het leverde valse reserveonderdelen voor het repareren van straalmotoren CFM-56 die veel vliegtuigen besturen Luchtbus A320 En Boeing-737 oude generatie.

Industriële partners van de joint venture CFM Internationaalde Amerikaan Algemeen Elektrisch En Frans saffraanHet hielp bij het onderzoeken van vermeende frauduleuze certificeringsdocumenten en niet-goedgekeurde onderdelen voor CFM56-motoren die worden gedistribueerd door het in Londen gevestigde AOG Technics, volgens openbare regelgevingsdocumenten en brieven van operators die Bloomberg heeft ingezien. “Veel geautoriseerde vrijgavecertificaten voor onderdelen geleverd via AOG Technics zijn vervalst.”Dat zegt het luchtvaartveiligheidsagentschap van de Europese Unie in een verklaring in antwoord op vragen van Bloomberg. In elk geval werd de organisatie geïdentificeerd als de fabrikant Hij beweerde dat hij het certificaat niet had overgelegd en niet de auteur van het stuk was.Dat heeft het Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart gezegd.

Ongedocumenteerd of waarschijnlijk verspreid Nep in de toeleveringsketen van motoren is zeldzaam en wordt met de grootste urgentie behandeld in een sector waar elk onderdeel een geverifieerde herkomst vereist vliegtuigveiligheid, Als je dat weet, is het onmogelijk om te weten of niet-gecertificeerde onderdelen onder belasting duurzaam zullen zijn. Fabrikanten en toezichthouders luiden al weken de alarmbellen, wat leidde tot een wereldwijde strijd om door AOG Technics geleverde onderdelen op te sporen en getroffen vliegtuigen te identificeren.

Het is niet precies bekend hoeveel namaakonderdelen er mogelijk zijn geïnstalleerd of hoeveel vliegtuigen getroffen kunnen zijn. de cfm 56, Deze straalmotor is ’s werelds best verkochte straalmotor en wordt geïnstalleerd in duizenden vliegtuigen met een smalle romp die een essentieel onderdeel vormen van de wereldvloot. Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA). Donderdag meldde het bedrijf dat AOG Technics tot nu toe geen details heeft verstrekt over de werkelijke oorsprong van de twijfelachtige onderdelen.

READ  Rodez: De directeur van "Carrefour Contact" dient een klacht in tegen de stad wegens fraude

Externe bedrijven zoals AOG Technics leveren onderdelen aan motorreparatiewerkplaatsen die tijdens onderhoud commerciële vliegtuigen exploiteren. nieuwe motoren voor CFM Internationaalde joint venture van General Electric Safranzal geen last hebben van het probleem, noch de opvolger van de CFM56, CFM-spronggebruikt in latere rompen van het modelA320neo En Maximaal 737

De Britse Civil Aviation Authority zei in een veiligheidswaarschuwing van 4 augustus dat zij de zaak aan het onderzoeken was “een groot aantal verdachte niet-goedgekeurde onderdelen” Geleverd door AOG Technics. In de indiening wordt vermeld dat er onderdelen met valse luchtwaardigheidsbewijzen zijn aangetroffen in de motoren van in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde vliegtuigen. CFM is bijgewerkt 72 Volgens een woordvoerder van de fabrikant heeft AOG Technics valse luchtwaardigheidsdocumenten verstrekt met daarin 50 onderdeelnummers voor de CFM56-motor.

CFM56 @AFI-KLM