Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Opt-out met ‘drie klikken’: wat we weten over deze wet die het nu gemakkelijker maakt om online op te zeggen

Opt-out met ‘drie klikken’: wat we weten over deze wet die het nu gemakkelijker maakt om online op te zeggen

Het is eindelijk mogelijk om in drie klikken je abonnementen op te zeggen. Sinds vrijdag 1 september zijn alle bedrijven die online of fysieke abonnementsaanbiedingen aanbieden, verplicht om met een paar klikken opzegging aan te bieden.

Sinds vrijdag 1 september zijn alle bedrijven die een online of fysiek abonnementsaanbod aanbieden verplicht hun leden de mogelijkheid te bieden om in drie klikken op te zeggen.

De in juli 2022 goedgekeurde maatregel zou aanvankelijk in werking treden vanaf 1 juni 2023, maar de regering besloot uiteindelijk om alle professionals nog eens drie maanden de tijd te geven zich aan te passen. Hoe zal dit concreet gebeuren?

Zodra de overeenkomst tot stand is gekomen, moet de consument over een functie beschikken waarmee hij zijn abonnement met de grootst mogelijke eenvoud kan opzeggen. Het opt-outproces moet net zo eenvoudig zijn als het opt-outproces.

40% van de Fransen betaalt voor een abonnement dat ze niet gebruiken

Of de knop ‘Annuleren’ nu bulksgewijs wordt weergegeven op de website of app van een operator, of op een ander duidelijk en leesbaar apparaat, bedrijven die abonnementen aanbieden, zullen in de toekomst verplicht zijn deze optie aan te bieden. Als het bedrijf deze nieuwe regel niet naleeft, riskeert het een administratieve boete van maximaal € 75.000.

Deze procedure is in het leven geroepen om de Fransen te helpen bij het opt-outproces, dat vaak problematisch is geweest. volgens Ipsos-onderzoek gepubliceerd in 202140% van de Fransen betaalde voor een abonnement dat ze niet gebruikten. De administratieve procedures voor het uitschrijven waren soms onleesbaar, ingewikkeld of ontbraken simpelweg. Consumenten, gevangen in deze administratieve valkuil, gaven het uiteindelijk op ondanks het verlies van geld.

READ  Mogelijk is een derde dosis Pfizer-vaccin nodig