Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op de foto’s, op de foto’s.  Retrofestival: eerbetoon aan oldtimers op het circuit van Caen

Op de foto’s, op de foto’s. Retrofestival: eerbetoon aan oldtimers op het circuit van Caen

Zie mijn nieuws

Dit jaar is het festival volledig gratis en het grijze weer weerhoudt veel mensen er niet van om te komen. © Quentin dos Santos Melgar

Het Retrofestival 2023 is een van de hoogtepunten van het nieuwe academiejaar in Caen (Calvados). Op 2 en 3 september zullen veel autoliefhebbers hun model aan het grote publiek presenteren.

Het is twee jaar geleden sinds de intrede vrijBij besluit van Sylvain Coutini, organisator van het evenement. Succesvolle weddenschap: vorig jaar ca 35.000 bezoekers Hij vertrapte het circuit in twee dagen. Dit jaar weerhoudt het zeer grijze weer er niet van dat veel bezoekers vanaf zaterdagochtend vroeg naar het toneel komen.

Porsche 911 gehuldigd dit jaar

Het aantal automodellen loopt onmiddellijk in de honderden. Eén model werd tijdens deze editie echter bijzonder uitgelicht, namelijk Porsche911. Het legendarische model van deze Duitse fabrikant wordt nu al gevierd 60H verjaardag dit jaar.

Bij deze gelegenheid werd een blootstelling “Bijzonder en ongekend”, aldus de organisatoren, viert dit model. Deze tentoonstelling is ook een gelegenheid om getuige te zijn van de evolutie van de 911 sinds 1964, met meer dan dertig voertuigen verzameld in dezelfde ruimte.

De 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag
Dit jaar viert de 911 zijn 60e verjaardag ©Quentin DOS SANTOS MELGAR

Ook andere modellen vieren dit jaar hun verjaardag. En zo viert de legendarische 2CV 75 jaar bestaan, en de Austin-Healey 70 jaar.

Video’s: Momenteel op Actu
De legendarische 2CV viert zijn 75e verjaardag, en de Austin-Healey-auto viert zijn 70e verjaardag.
De legendarische 2CV viert zijn 75e verjaardag, en de Austin-Healey-auto viert zijn 70e verjaardag. © Quentin dos Santos Melgar

Historische modellen ter voorbereiding op de 80e dag van de landing

Het retrofestival gaf er ook prestige aan Voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Liefhebbers zien zichzelf al paraderen het komende jaar achter het stuur van auto’s vol historie.

Dit weekend presenteerde Jules Verne Automotive High School, gevestigd in Moundville (Calvados), er twee Jeep Willis reparatie. Eerder dit jaar ondernam de Stichting één restauratie van het Caen-monument.

READ  Consumenten onvoldoende geïnformeerd over de status van producten, voorafschaduwing van fraudebestrijding
Twee jeeps uit de Tweede Wereldoorlog, gerestaureerd door Jules Verne High School, gelegen in Moundville.
Twee jeeps uit de Tweede Wereldoorlog, gerestaureerd door Jules Verne High School, gelegen in Moundville. © Quentin dos Santos Melgar

Een ander, meer stedelijk model trok de aandacht van veel toeschouwers: de A Peugeot202 Het is het jaartal 1939. Misschien was het niet het model dat mij opviel, maar alles Scenografie rondom. De vereniging “Mémoire d’Omaha Beach 1944” heeft een vrijwel authentieke medische tent uit die tijd rond de auto geplaatst.

Thierry, een geüniformeerd lid van de vereniging, legt uit: “We organiseren regelmatig evenementen als deze, waarbij we gebruik maken van oude apparatuur en voertuigen, en we bereiden ons al voor op het 80-jarig jubileum.”

Een authentieke Peugeot 202 uit 1939. Rechtsonder op de voorruit een destijds door het nazi-leger uitgegeven pasje.
Een authentieke Peugeot 202 uit 1939. Rechtsonder op de voorruit een destijds door het nazi-leger uitgegeven pasje. © Quentin dos Santos Melgar

Er is een sterk verband tussen auto’s en populaire cultuur

Sommige voertuigen hebben wereldwijde bekendheid verworven nadat ze in films waren verschenen. Misschien wel een van de meest symbolische DMC-12 DeLorean.

Goed herkenbaar door zijn bijzondere verschijning is hij inmiddels niet meer weg te denken uit de filmreeks Terug naar de toekomst. (1985-1990). Het heden op het retrofestival reisde echter niet in de tijd. Dit model is uiterst zeldzaam in Frankrijk, wetende dat er wereldwijd slechts 9.000 exemplaren zijn geproduceerd.

Het succes van de DMC DeLorean is eenvoudig te verklaren: actueel, futuristisch design en indrukwekkende vlinderdeuren.
Het succes van de DMC DeLorean is eenvoudig te verklaren: actueel, futuristisch design en indrukwekkende vlinderdeuren. © Quentin dos Santos Melgar

Een ander model dat op de show aanwezig is, is doordrenkt van popcultuur, maar in een heel ander register: het is de Toyota Truino (AE86). Dit model uit Japan is legendarisch in zijn land van herkomst en heeft aan vele motorsporten deelgenomen.

Als er in Frankrijk veel vraag is naar dit model onder verzamelaars, komt dat omdat het wereldwijd bekend staat vanwege zijn verschijning in de eerste D-serie (1995-2013). dit manga En Wellustig De Japanners richten zich vooral op de autosport, en de distributie ervan in Frankrijk onder amateurs heeft deze auto zeer gewild gemaakt, ook buiten de oorspronkelijke grenzen.

READ  Brandstofprijzen: ons advies om 1.000 euro per jaar te besparen
De Toyota Trueno is een zeer gewild model voor Franse verzamelaars die van de Japanse cultuur houden.
De Toyota Trueno is een zeer gewild model voor Franse verzamelaars die van de Japanse cultuur houden. © Quentin dos Santos Melgar

Volg al het nieuws uit je favoriete steden en media door je te abonneren op Mon Actu.