Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ryanair laat zijn klanten betalen voor een nieuwe optie: een procedure die als ‘beschamend’ wordt beschouwd, veroorzaakt opschudding

Ryanair laat zijn klanten betalen voor een nieuwe optie: een procedure die als ‘beschamend’ wordt beschouwd, veroorzaakt opschudding

Ryanair staat opnieuw in het middelpunt van een nieuwe controverse. Om een ​​digitale instapkaart te verkrijgen, moeten passagiers betalen voor een willekeurige stoel.

Ryanair lag al onder vuur vanwege toeslagen op tarieven en introduceerde onlangs een nieuwe must-have die verontwaardiging onder reizigers veroorzaakt: een verplichte betaling om een ​​willekeurige stoel toe te voegen om zo een digitale instapkaart te verkrijgen. Hiervoor kost het tussen de 9 en 25 euro.

Boze passagiers

In kolommen dagelijkse mailEén van de passagiers die slachtoffer werd van deze verandering getuigt: zij koos tijdens haar vlucht van Londen naar Duitsland een willekeurige stoel. Vervolgens verscheen er een bericht op de Ryanair-app: “Ingecheckt! Haal nu uw instapkaart en vermijd wachtrijen op de luchthaven door een stoel toe te voegen.” De verontwaardigde reiziger stemde uiteindelijk toe.

Op internet uiten reacties van netizens hun woede. Passagiers wijzen op een praktijk die in strijd is met online inchecken en die specifiek gericht is op het vermijden van wachtrijen op de luchthaven. “Dus Ryanair, je dwingt passagiers die geen stoel willen reserveren om in de rij te gaan staan ​​bij de balie en hun instapkaart af te drukken”, legt een klant uit die met dit probleem wordt geconfronteerd.

Ryanair begint

“Het is geweldig voor het milieu en een nieuwe kans voor passagiers om meer te betalen om te reizen. Een nieuw dieptepunt voor Ryanair. Het is heel beschamend”, vervolgt hij. “Ryanair zegt dat ik online moet inchecken, maar ze geven me niet de online instapkaart om me te dwingen voor de stoel te betalen. Wat krijg ik met het ticket, als het geen vliegtuigstoel is?” roept ze opnieuw uit. Op X (Twitter).

READ  Decemberpromoties (en kerstcadeaus)

Deze nieuwe belasting komt bovenop de vele extra kosten die Ryanair oplegt, zoals stoelreserveringen, of de kosten van bagage en voedingssupplementen bij eventueel overgewicht. Het bedrijf legt uit dat passagiers de mogelijkheid hadden om tegen betaling een stoel te reserveren of gratis een willekeurige stoel toegewezen te krijgen, zonder in te gaan op de beschuldigingen dat het bedrijf klanten dwingt een digitale instapkaart te kopen.