Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Russische tegenstander Andrei Pivovarov werd gearresteerd in een vliegtuig dat op het punt stond op te stijgen van Sint-Petersburg

Acht dagen later Wit-Russische tegenstander gearresteerd in vliegtuig Een Russische activist werd door Minsk ontvoerd voor zijn herstel en werd vastgehouden op het asfalt van de luchthaven Pulkovo in Sint-Petersburg, terwijl het vliegtuig van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT Airlines, waarop hij zat, op het punt stond op te stijgen in de richting van Warschau , maandag 31 mei. “Ik zou in het vliegtuig stappen om uit te rusten, ik ging door de douane, niemand stelde me vragen. Het vliegtuig was al in beweging toen het plotseling stopte. De politie stapte op het schip en haalde me eruit”Andrei Pivovarov zei op Twitter, voordat hij werd overgenomen door de FSB, de Russische veiligheidsdiensten.

Het symbool is al veelzeggend, want het is op dezelfde luchthaven dat de gasten van het St. Petersburg Economic Forum op 2 juni arriveren, een groot evenement in Rusland, waarbij de autoriteiten buitenlandse investeerders proberen te verwennen en gerust te stellen. Over het klimaat van het land. afstand Wit-Russische tegenstander Roman Protasevic gearresteerdIn de nasleep van de kaping op 23 mei van de vlucht Athene-Vilnius van Ryanair – een kwestie waarin Rusland Wit-Rusland onwrikbare steun heeft verleend – lijkt het incident ook niet triviaal, zonder dat je het er per se in hoeft te zien. Signaal gestuurd door Moskou. In Rusland worden stemmen van de oppositie bijna dagelijks tegengehouden.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Rusland, Minsk standvastige ondersteuning

Feit blijft dat het vliegtuig dat Andrei Pivovarov naar Warschau zou brengen ook van een Europees bedrijf was. Deze politicus, directeur van de organisatie Open Russia, opgericht door de oligarch in ballingschap en criticus van het Kremlin, Michail Chodorkovski, werd gearresteerd in een vliegtuig van het Poolse nationale bedrijf LOT. De heer Pivovarov, 39, stond op het punt op vakantie te gaan naar Polen, niet wetende dat hij gezocht werd.

READ  Volgens onafhankelijke experts had de wereldwijde pandemie voorkomen kunnen worden

Zoekopdrachten ‘s nachts

“We zijn bezig met het analyseren van de gedetailleerde informatie van LOT en van de Civil Aviation Authority die altijd vluchtrapporten ontvangt”, De Poolse vice-minister van Buitenlandse Zaken Marcin Przydać reageerde en merkte op dat de autoriteiten deze situatie zouden analyseren in termen van respect voor het internationaal recht. “De activiteit van onze Russische buren kennende, is het waarschijnlijk dat dit een vorm van provocatie was”, Zei hij?

Andere huiszoekingen werden tegelijkertijd uitgevoerd in de huizen van verschillende voormalige medewerkers van Open Russia, om onbekende redenen.

Je hebt 59,11% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.