Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Premier laat controversieel uitgavenrapport vallen na landelijke controverse

Sanna Marin is ervan beschuldigd haar de kosten van gezinsmaaltijden te vergoeden. Slecht nieuws voor de premier midden in de lokale verkiezingscampagne.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Op dinsdag 1 juni maakte de Finse premier bekend dat ze haar ontbijtvergoeding in haar ambtswoning voorgoed had opgegeven. Dus Sanna Marin hoopt een einde te maken aan de controverse die haar campagne voor lokale verkiezingen heeft ontsierd.

Het hoofd van de sociaal-democratische regering heeft sinds de tabloid kritiek gekregen van de oppositie Avondkranten Ze onthulde op 25 mei dat ze tot € 300 per maand werd betaald voor onkosten voor gezinsmaaltijden. Toen bleek dat het om zo’n 850 euro per maand ging, inclusief wat koude maaltijden. Volgens critici kan het gebruik van overheidsmiddelen om deze kosten te dekken echter in strijd zijn met de Finse wetgeving, aangezien hierin niet uitdrukkelijk is voorzien.

De Finse politie maakte vrijdag bekend een onderzoek te hebben geopend. Ook is er een ander belastingonderzoek gestart, waarin wordt gekeken of de premier voor dit voordeel extra belasting moet betalen.

Het regeringshoofd beloofde ook bijna 14.000 euro aan onkosten terug te betalen in verband met gezinsmaaltijden die werden gegeten sinds ze anderhalf jaar geleden in haar officiële residentie in Kisarta aankwam. “Ik heb andere werkboodschappen dan dagenlang in detail zoeken naar dingen zoals het eten van mijn familie.”Dat zegt de 35-jarige CEO in een interview met MTV3.

Sanna Marin is sinds december 2019 aan de macht en geniet enorme steun van de bevolking voor het beheer van de Covid-19-pandemie in Finland, een van de landen die in Europa het minst door de pandemie zijn getroffen. Maar opiniepeilingen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 juni wijzen op een toename van de oppositie, met name de extreem-rechtse partij van de Finnen.

READ  De Romeinen staken in "Dracula's Castle"