Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kan Donald Trump worden “herbelegd” als president in plaats van Joe Biden, zoals hij suggereerde?

Voormalig president van de VS Donald Trump voor een Marine One-helikopter (afbeelding). – Alf Hanks / Het Witte Huis

  • naar mij The New York TimesDonald Trump heeft nabestaanden laten weten dat hij verwacht deze zomer “opnieuw geïnvesteerd” te worden in het presidentschap.
  • De voormalige Amerikaanse president rekent op een informeel onderzoek in Arizona of een nieuw hypothetisch beroep bij het Hooggerechtshof.
  • Maar niets in de Amerikaanse grondwet voorziet in een dergelijk scenario na de inauguratie van de president.

Hoewel 61 beroepen in de rechtbank verloren gingen, Twee voor het Hooggerechtshof, vertelt en onderzoekt een half dozijn staten, resultaten gesanctioneerd door het Congres en De nominatie van Joe BidenDonald Trump zal niet helemaal opgeven. Volgens de journalist van The New York Times Maggie Haberman, voormalig president van de VS Gefascineerd door familieleden Werd verwacht “Ik ben terug (opnieuw geïnvesteerd of opnieuw geïnvesteerd) in het Witte Huis tegen augustus. Zijn voormalige advocaat, Sidney Powell, noemde deze hypothese afgelopen weekend ook even fictief als onwaarschijnlijk.

Kan een valse audit in Arizona de spelregels veranderen?

Dit lobbygeluid komt niet uit het niets. In persberichten die hij publiceert op zijn blog Of via zijn Political Action Committee citeert Donald Trump regelmatig een nepoverzicht van stembiljetten gesponsord door Republikeinse senatoren uit Arizona, die de officiële resultaten verwerpen. “Laten we eens kijken wat ze in Arizona hebben gevonden. Het zou me niet verbazen als ze duizenden en duizenden stemmen. We kijken naar Pennsylvania, Georgia, Michigan, Wisconsin, New Hampshire… Het waren vervalste verkiezingen’, vertelde Donald Trump op 1 mei aan de gasten van Mar-a-Lago voordat hij de zomer in New Hampshire doorbracht. Hampshire.

van nep

Deze analyse van bulletins heeft geen juridische waarde. Het wordt gerund door een bedrijf uit Florida, Cyber ​​​​Ninjas, dat geen ervaring heeft met het controleren van verkiezingen. Gedeeld door zijn baas, Doug Logan Op Twitter-account – sinds verwijderd Complottheorieën over de zogenaamde verkiezingsfraude.

Afgelopen november is er daadwerkelijk een officiële audit uitgevoerd in Maricopa County (Phoenix City). 5000 stembiljetten van 26 stembureaus werden automatisch gescreend en gesorteerd. Fout niet gevonden (PDF), en de resultaten werden goedgekeurd door het stembureau, waarbij de Republikeinen de meerderheid vormden. Een nieuw onderzoek van de stemmachines afgelopen februari bracht geen problemen aan het licht. Half mei bevestigden Cyber ​​Ninjas en de Republikeinse sponsor van de Senaat dat de database was weggevaagd. Donald Trump riep het schandaal uit. maar het was Fout van de kant van de recensenten. De bestanden worden niet verwijderd.

Kan een voormalige president worden “herinvesteerd”?

Mike Lindell, hoofd van MyPillow-kussens, waarvan stemmachinemaker Dominion beweerde dat hij meer dan $ 1 miljard had in een smaadzaak, zegt dat hij “overtuigend bewijs” heeft dat stemmen zijn veranderd door een cyberaanval uit China. Vorige week verzekerde hij voormalig Donald Trump-adviseur Steve Bannon dat hij samenwerkt met procureurs-generaal van verschillende Republikeinse staten. Hij voorspelde dat het Amerikaanse Hooggerechtshof haar beroep zou overwegen en de verkiezingsresultaten ongeldig zou maken met een “9-0”. Ondertussen, advocaat Sydney Powell… Ook aangeklaagd door Dominion – Hij zei dit weekend op een conferentie georganiseerd door Ansar Qnoun Dat Donald Trump “gewoon opnieuw kan worden geïnvesteerd, en een nieuwe inauguratiedatum kan worden aangekondigd.”

van nep

Het Hooggerechtshof weigerde twee beroepen na de verkiezingen van Republikeinen in Pennsylvania en Texas in behandeling te nemen. Bovenal is het raam al lang gesloten, zoals Joe Biden op 20 januari werd beëdigd. Volgens een hoogleraar staatsrecht Steve Vladeck, “Sydney Powell vindt uit” [une nouvelle théorie]. Er is geen wet of wetgeving voor een grote “herinvestering”. De enige manier om een ​​einde te maken aan de ambtstermijn van een huurder in het Witte Huis is door middel van afzetting of het Vijfentwintigste Amendement om hun incompetentie te verklaren. Om dit te veranderen, moet de grondwet worden gewijzigd met een tweederde meerderheid van stemmen in het Congres.

Het leger van laatste redmiddel?

Op dezelfde conferentie leek generaal Michael Flynn, voormalig nationaal veiligheidsadviseur van Donald Trump, de staatsgreep te steunen. Een van de deelnemers vroeg hem: “Waarom gebeurde het in? Birma Kun je hier niet komen? Flynn antwoordde: “Geen reden. Ik bedoel, dit moet hier gebeuren.”

van nep

De suggestie van Michael Flynn, die Donald Trump eerder adviseerde om na de verkiezingen de staat van beleg af te kondigen, zorgde vooral na de rellen op Capitol Hill voor veel opschudding. Sommigen, zoals de gepensioneerde luitenant Alexander Vindman, waren van mening dat deze “opruiende” uitspraken door een krijgsraad konden worden bestraft. Flynn probeerde zich terug te trekken en beweerde dat hij zei: “er is geen reden om dat hier te laten gebeuren.” Maar de video is duidelijk, Michael Flynn pauzeert na “zonder reden”, voordat hij toevoegt: “Het zou hier moeten gebeuren”, zonder te ontkennen, onder applaus van de kamer.

Voor Donald Trump, die het moeilijk vindt om te bestaan ​​zonder zijn Twitter- en Facebook-accounts, maakt een beroep op een mogelijk verwoeste terugkeer naar het Witte Huis het mogelijk om zijn meest agressieve supporters te verzamelen en geld in te zamelen voor een mogelijke nominatie in 2024 die hij misschien nodig heeft voordat : een grand jury om te beslissen bij het voeren van een mogelijk proces tegen Trump Vorige week gemaakt In Manhattan zal het naar verwachting in de komende maanden een besluit nemen.664

Betrokken

READ  Grote bezorgdheid over de ongecontroleerde terugkeer van een stuk Chinese raket naar de aarde