Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Russische pro-Kiev-brigades roepen burgers op om de steden Koersk en Belgorod te evacueren

Russische pro-Kiev-brigades roepen burgers op om de steden Koersk en Belgorod te evacueren

Een paar dagen voor de Russische presidentsverkiezingen, die eind volgende week zullen plaatsvinden, lijkt het erop dat de Oekraïense strijdkrachten besloten hebben om op hun eigen manier een rol te spelen door het Russische leger te dwingen te vechten op het grondgebied van de Russische troepen. Federatie zelf. Vandaag riepen Russische strijders, verbonden met Oekraïne, de inwoners op om de steden Koersk en Belgorod te verlaten, om burgerslachtoffers te voorkomen.

Gepubliceerd op:

2 minuten

Met onze correspondent in Kiev, Stefan Siohan

Sinds dinsdag 12 maart lijken drie groepen Russische vrijwilligers – het Russische Vrijheidskorps, het Russische Vrijwilligerskorps en het Siberische Bataljon – verwikkeld te zijn geweest in gevechten met de Russische politie en soldaten in de Koersk-regio, waar Russische vrijwilligers van de oppositie zeggen dat ze dat hebben gedaan. controle over de stad Tyukino overgenomen. Kleine grens.

Het is moeilijk om de omvang van deze veldslagen onafhankelijk te verifiëren, maar verschillende video's getuigen van de doortocht van gewapende groepen en gepantserde voertuigen naar Rusland, terwijl dinsdag een Oekraïense drone op het stadsgebouw van Belgorod viel, een andere Russische regionale grenshoofdstad. In het voorjaar van 2023 probeerden deze Russische groepen, beroemd gecoördineerd door de Oekraïense militaire inlichtingendienst, Rusland binnen te dringen.

Woensdagochtend maakte Denis Nikitin, een van de leiders van het Russische Vrijwilligerskorps, een nationalistische formatie, in een interview bekend dat het doel van de huidige operaties is om het houden van Russische presidentsverkiezingen in de grensgebieden met Oekraïne te voorkomen. Om deze verkiezingen, die tot doel hebben de legitimiteit van Vladimir Poetin te herstellen, in diskrediet te brengen.

READ  De aardbeving in Lima beving met een kracht van 6

Voor de tweede nacht op rij voerde Oekraïne ook een enorme golf drone-bombardementen uit op Russische olieraffinaderijen. Deze aanvallen vonden plaats in vijf Russische regio’s in de nacht van dinsdag op woensdag, wat leidde tot een gedeeltelijke stopzetting van de productie in sommige raffinaderijen. Een andere manier om eerder druk uit te oefenen op het Kremlin Enquête dit weekend.

Lees ookVerschillende Russische regio's zijn het doelwit van Oekraïense drone-aanvallen