Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Kim Jong Un is ontevreden over de luxe Russische auto die Vladimir Poetin hem heeft gegeven

Kim Jong Un is ontevreden over de luxe Russische auto die Vladimir Poetin hem heeft gegeven

Kim Jong Un ontving Uros als geschenk van Vladimir Poetin. Gepassioneerd door luxe auto's: waardeert de Noord-Koreaanse leider dit geschenk echt?

Vladimir Poetin en Kim Jong Un houden van elkaar. Tijdens de recente reis van de Noord-Koreaanse dictator naar Rusland wilde zijn Russische tegenhanger hem een ​​plezier doen door hem een ​​geschenk te geven. De Russische president kende de passie van de Noord-Koreaanse leider voor luxe auto's, vooral limousines, en gaf hem een ​​Urus.

Dit jonge Russische merk produceert luxe en krachtige limousines. Het is gemaakt op verzoek van Poetin, die er het officiële merk van het Kremlin van maakte. In 2019 presenteerde Urus zijn modellen voor het eerst op de Autosalon van Genève. De Senat is geïnspireerd door Britse en Duitse fabrikanten van luxe auto's. De grille doet denken aan een Rolls-Royce en de afmetingen doen denken aan een Mercedes S-Klasse.

Het Russische merk Aurus presenteert zijn luxe gepantserde hybride auto, de Senat, in Genève.
Het Russische merk Aurus presenteert zijn luxe gepantserde hybride auto, de Senat, in Genève. © B. Ducamp – BFMTV

De Senat is een pantserwagen met een gewicht van 3,1 ton. Het is eveneens een hybride model met een V8-motor met zo’n 600 pk, gekoppeld aan een kleine elektromotor. In 2021 is Aurus van plan om het wereldwijd te exporteren met een stevig prijskaartje van € 130.000. Het Russische merk was van plan 500 stuks per jaar te verkopen.

Deze ambitie kwam in gevaar nadat de invasie van Oekraïne leidde tot handelssancties tegen Rusland. Om onverkochte voorraden leeg te maken, heeft Vladimir Poetin wellicht besloten er een aan Kim Jong Un aan te bieden voor persoonlijk gebruik.

READ  video. Catalonië: Franse vakantiegangers gaan een overstroomde straat in en brandweerlieden helpen hen

Het sarcasme van Washington

Dit geschenk was het onderwerp van commentaar in Seoul en Washington. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Eenwording is van mening dat dit een schending is van de sancties die de Verenigde Naties in 2017 aan Pyongyang hebben opgelegd en die Rusland ook heeft ondertekend, gericht tegen elke import van voertuigen in Noord-Korea.

Voor Washington is dit niet het probleem. In plaats daarvan maakte een woordvoerder van de Amerikaanse diplomatie een bijtende grap.

“Ik hoop dat Kim een ​​goede verlengde garantie krijgt van de fabrikant”, zei Matthew Miller, woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, eraan toevoegend dat hij “niet eens wist dat er Russische luxe auto’s bestonden.”

Mercedes in een speciale trein

Maar misschien wel de ergste reactie was die van de Noord-Koreaanse president zelf, die geen commentaar gaf en zijn zus een officiële verklaring moest afleggen. Zijn garage staat namelijk vol met de duurste en meest luxueuze auto’s ter wereld, die hij via China uit het Midden-Oosten meeneemt. Zijn favoriete model blijft de Mercedes Maybach 62, die hem overal volgt.

Bovendien ging Poetin tijdens zijn bezoek aan Rusland de Noord-Koreaanse leider ophalen van het vliegveld en bood aan met hem mee te reizen in zijn presidentiële stoel, Uros Senat. Kim Jong-un weigerde. Hij volgde hem liever in zijn Maybach 62, die hij met een speciale trein uit Noord-Korea had meegenomen.

Een ander belangrijk detail is dat de trein ook door Hyundai Staria-minibussen uit Zuid-Korea wordt begeleid. Deze opkomst bezorgde de Noord-Koreaanse televisie, die beelden van deze bijeenkomst uitzond, kopzorgen. Uiteindelijk wist de bevolking van Noord-Korea nooit iets af van het bestaan ​​van deze door de vijand gemaakte auto's. In de beelden die werden uitgezonden waren Hyundai-logo's onscherp en werden mensen misleid.

Pascal SamamaPascal Samama