Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het multi-missie fregat Normandië laat een Duitse onderzeeër nabootsen tijdens NAVO-oefeningen

Het multi-missie fregat Normandië laat een Duitse onderzeeër nabootsen tijdens NAVO-oefeningen

Op 3 maart begon de NAVO in Noorwegen met de ‘Northern Response’-oefening, waarbij 20.000 soldaten, 100 vliegtuigen en ongeveer vijftig schepen betrokken zijn, die de validatie van haar nieuwe defensieplannen tegen Rusland in het Verre Noorden mogelijk zal maken. Het doel is om aan te tonen dat het bondgenootschap “duidelijk over het vermogen, de wil en de kracht beschikt om zijn grondgebied en zijn noordelijke flank te verdedigen”, zoals de generale staf van de Noorse strijdkrachten uitlegt.

Gezien de nabijheid van Noorwegen tot de zogenaamde “GIUK”-overgang. [Groenland, Royaume-Uni, Islande]Het is essentieel voor de aanvoerlijnen tussen Noord-Amerika en Europa, en Russische onderzeeërs zijn zeer actief in deze regio. Duikbootbestrijding is ook een onderdeel van de reactie van het Noorden.

Als onderdeel van deze oefening zette de Franse marine een maritiem patrouillevliegtuig van de Atlantic II-klasse in, een fregat met meerdere missies [FREMM] Normandië, een nucleaire aanvalsonderzeeër [SNA] “Amethyst” en een mijnenjager van het drievoudige type [CMT] Andromeda. Merk op dat een sectie mariniers van het Demolition Battalion zich aan boord van het Amerikaanse amfibische aanvalsschip USS Guston Hall bevond.

Hoewel de exacte voorwaarden van de reactie van het Noorden onbekend zijn, meldde Associated Press Hoe je het ook noemde Dat de Duitse Type 212 onderzeeër de rol van “aanvaller” kreeg. Hij heeft zichzelf blijkbaar zeer goed vrijgesproken omdat hij erin slaagde het Italiaanse vliegdekschip ITS Giuseppe Garibaldi nep te “torpederen”. Aan de andere kant slaagde hij er niet in het Normandische fregat, onder bevel van de kapitein van het fregat, te verrassen [CF] Thomas Fong.

READ  "Versterkte aanval" door Russische raketten in het oosten

De bemanning van het Franse fregat was overigens niet gewaarschuwd voor de aanval die de Duitse onderzeeër aan het voorbereiden was. Deze wordt echter gewaardeerd [le Type 212 passe pour être très silencieux…] Hij ontkwam niet aan zijn waakzaamheid. ‘We hebben zijn verrekijker gezien […] Toen dook hij er weer in”, zei CF Vuong.

De NH-90 Caïman-helikopter aan boord vertrok onmiddellijk om de onderzeeër van Deutsche Marine nauwkeurig te lokaliseren met behulp van FLASH SONICS actieve laagfrequente sonar. [Folding Light Acoustic System for Helicopters].

FREMM van zijn kant maakte ook gebruik van zijn eigen detectiemogelijkheden, die gebaseerd zijn op rompsonar en op het CAPTAS 4-systeem, dat bestaat uit gesleepte sonar met variabele immersie. [VDS] UMS-4249 VLF-type en lineaire hydrofoonantenne.

De combinatie van deze capaciteiten maakte het dus mogelijk om de Duitse onderzeeër nauwkeurig te lokaliseren en… aan te vallen [fictivement] Met MU-90 torpedo's afgevuurd door Frame Normandië.

“Het fregat en zijn helikopter lokaliseerden de onderzeeër nauwkeurig genoeg om te garanderen dat deze het niet zou hebben overleefd als er echte torpedo’s waren afgevuurd”, meldt de Associated Press.

Volgens CF Vuong hadden Duitse duikers een betere kennis van de “diepe en smalle fjorden” van Noorwegen dan Franse zeelieden. 'Het is hun speeltuin,' voegde hij eraan toe. 'Dus ze weten waar ze zich moeten verstoppen.'

Onderzeeërbestrijding is ongetwijfeld het meest complexe gebied van zeegevechten, omdat het de best mogelijke kennis van de maritieme omgeving vereist. Er zijn veel verschillende soorten factoren, zoals de temperatuur, het zout of de topografie van de oceanen, die zich bevinden op de grote banken van de watermassa's die hiervoor geen bepaalde soorten “niet-detectiebekers” hebben. doel.Onderzeeër. “De fjorden vormen een bijzondere omgeving, met een andere temperatuur dan die in de Atlantische Oceaan”, benadrukt Pasha van FREMM Normandië.

READ  Emmanuel Macron “veroordeelt met klem de terroristische aanslag” die ISIS beweert

Foto: Normandië Frame – Franse marine