Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Miley's salaris met 48% gestegen?  De Argentijnse president ontslaat een minister rechtstreeks en beschuldigt hem van een “fout”

Miley's salaris met 48% gestegen? De Argentijnse president ontslaat een minister rechtstreeks en beschuldigt hem van een “fout”

Dolly – de perfecte zondebok. Op maandag 11 maart schoot de extreemrechtse Argentijnse president Javier Miley live vanaf het televisietoestel op minister van Arbeid Omar Yassin. Een expliciet ontslag, dat volgt op een controverse over het salaris van de president: laatstgenoemde had zichzelf en zijn regering afgelopen februari een verhoging van 48% gegeven.

Linkse afgevaardigden, vooral van de politieke coalitie ‘Verenigd voor het Vaderland’, hekelden de hypocrisie van Javier Miley in het licht van de inflatie die Argentinië teistert, die in 2023 boven de +200% uitkwam. Geconfronteerd met de woede van de oppositie annuleerde de president zijn toespraak met de woorden: Zoals je kunt zien in de video hierboven.

Hij verdedigde zich ook door te verklaren dat de verhoging plaatsvond in “ automatisch », na een decreet ondertekend door voormalig president Cristina Kirchner in 2010. De gekozen functionaris ontkende deze beschuldigingen snel en wees met de vinger naar het nieuwe decreet dat Javier Miley afgelopen februari ondertekende, aldus het dagblad. Buenos Aires Heraut.

Maar deze ontkenning weerhield de Argentijnse president er niet van om Omar Yassin, die hij verantwoordelijk houdt voor het schandaal, te ontslaan. Tijdens een interview met de tv-zender LN + Javier Milei beschuldigde hij de minister van Arbeid er specifiek van toezicht te houden op dit “ Een fout die niet mag gebeuren “.

READ  De nieuwe premier waarschuwt dat het halen van de groeidoelstelling niet eenvoudig zal zijn voor China

Zie ook op HuffPost :