Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland simuleert lanceringen van nucleaire raketten

Rusland simuleert lanceringen van nucleaire raketten

Rusland heeft “elektronische lanceringen” van mobiele ballistische raketsystemen met nucleaire capaciteit gesimuleerd, zei het Russische ministerie van Defensie woensdag.

Moskou zei woensdag dat zijn leger de lancering van nucleaire raketten in de Russische enclave Kaliningrad simuleerde, terwijl Russische troepen hun aanvallen in Oekraïne voortzetten. De aankondiging komt op de 70e dag van de Russische interventie in Oekraïne, die duizenden heeft gedood en de grootste vluchtelingencrisis in Europa sinds de Tweede Wereldoorlog heeft veroorzaakt, met meer dan 13 miljoen mensen op de vlucht.

Nadat hij eind februari troepen naar Oekraïne had gestuurd, dreigde de Russische president Vladimir Poetin enigszins verhulde dreigementen uit te spreken over zijn bereidheid om tactische kernwapens in te zetten.

In een verklaring zei het Russische ministerie van Defensie dat tijdens militaire oefeningen in de Baltische Zee-enclave tussen de lidstaten van de Europese Unie, Polen en Litouwen op woensdag, Rusland “elektronische lanceringen” van mobiele ballistische raketsystemen met nucleaire capaciteiten Iskander heeft gesimuleerd.

Poetin waarschuwde

De verklaring zei dat de Russische strijdkrachten enkelvoudige en meervoudige aanvallen hebben uitgevoerd op doelen die de lanceerinrichtingen van raketsystemen, luchthavens, beschermde infrastructuur, militaire uitrusting en commandocentra van een denkbeeldige vijand simuleerden.

Na het uitvoeren van de “elektronische” schoten voerden de soldaten een manoeuvre uit om de situatie te veranderen om een ​​”mogelijke vergeldingsaanval” te voorkomen, aldus het ministerie van Defensie.

De gevechtseenheden voerden ook “operaties uit onder omstandigheden van radioactieve en chemische besmetting”.

Vladimir Poetin waarschuwde voor “snelle” vergelding in het geval van directe westerse interventie in het Oekraïense conflict. Volgens waarnemers heeft de Russische staatstelevisie de afgelopen dagen geprobeerd het gebruik van kernwapens voor het publiek acceptabeler te maken.

READ  Een nieuwe foto van Biden die zich zorgen maakt over zijn gezondheid

“Twee weken geleden hoorden we op televisie dat de nucleaire silo’s moeten worden geopend”, zei Dmitriy Muratov, redacteur van een onafhankelijke Russische krant en Nobelprijswinnaar voor de Vrede dinsdag.