Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Poetin onderging een kankeroperatie: wie is Nikolai Patrushev, de “Kremlin-havik” die de Russische president zou kunnen vervangen?

primair
Zoals de New York Post aankondigde, zou Vladimir Poetin kunnen worden ingegrepen met betrekking tot de kanker waaraan hij zal lijden. Tijdens het herstel zou hij zijn plaats overlaten aan een van zijn naaste adviseurs, Nikolai Patrushev.

Vladimir Poetin zou volgens hem geopereerd moeten worden aan kanker New York Post Die verwees naar een video van het Telegram-kanaal “General SVR”. Volgens deze informatie, De sterke man van het Kremlin kan zijn plaats tijdelijk opgeven aan Nikolai Patrushev als zijn herstel hem zou dwingen om afstand te doen van de macht.

Lees ook:
Zal Vladimir Poetin binnenkort een operatie ondergaan om kanker te behandelen? Bronnen beweren dat hij de macht tijdelijk zal overdragen

Zoals de Amerikaanse media bevestigen, zijn deze beschuldigingen niet onafhankelijk geverifieerd, en Moskou ontkent categorisch dat Poetin ziek is. Maar wie is deze man die het hoofd van het Kremlin in de plaats van Poetin zal nemen?

Voormalig KGB-agent

Net als Vladimir Poetin was Nikolai Patrushev, 70, een professionele KGB-agent, aanvankelijk al in 1974 bij de Sovjet-KGB en vervolgens bij de Russische FSB, volgens Moskou Times. Als een trouwe bondgenoot van Poetin is hij nu secretaris van de Russische Veiligheidsraad, een invloedrijk orgaan dat rechtstreeks rapporteert aan de Russische president en adviseert over Russische militaire en veiligheidskwesties.

“Kremlin-valk”

Na een ontmoeting met Poetin tijdens hun loopbaan bij de KGB, werd Patrushev benoemd tot hoofd van deze dienst, de FSB, en werd vervolgens lid van de Veiligheidsraad van Poetin in 2008. In 2017, Politiek Hij beschreef de voormalige spion als een ‘Kremlin-havik’ die bekend staat om zijn ‘vurige nationalisme, samenzweerderige wereldbeeld en enorme ervaring in spionage’.

READ  Bijna een miljard dollar voor slachtoffers van ingestort Surfside-gebouw

Lees ook:
Vladimir Poetin: de ziekte van Parkinson, schildklierkanker of een strategische leugen? Wat weten we over zijn gezondheid?

Naar verluidt maakte Nikolai Patrushev deel uit van de groep adviseurs van Poetin tijdens de annexatie van de Krim door Rusland in 2014, en is hij een fervent voorstander van de Russische president bij de invasie van Oekraïne.

“Oekraïne uiteengevallen in verschillende staten”

In een interview met de Russische krant Rossiyskaya GazetaNikolai Patrushev beschuldigde Amerika en Europa ervan de neonazistische ideologie in Oekraïne te steunen. Hij steunde ook het standpunt van het Kremlin dat Oekraïners en Russen één volk zijn.

“Met behulp van hun Kiev-vazallen hebben de Amerikanen, in een poging Rusland te onderdrukken, besloten een antithese te creëren voor ons land, waarbij ze cynisch voor Oekraïne kozen, in een poging om in wezen één volk te verdelen”, verklaarde hij in privé-stemming. New York Post. Mensen die dicht bij Poetin staan, noemden ook de hypothese van de desintegratie van Oekraïne. “Het resultaat van het beleid van het Westen en het regime van Kiev kan alleen de desintegratie van Oekraïne in verschillende staten zijn.”