Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Oekraïense commandant in Azovstal zegt dat Russen “belofte van wapenstilstand niet nakomen”

Het Oekraïense leger kondigde aan dat de gevechten bij de staalfabriek Azovstal in Mariupol (ten zuidoosten van Oekraïne) worden voortgezet.
“De Russische bezetters zijn bezig de Oekraïense eenheden in het Azovstal-territorium te hinderen en te vernietigen”Dat zei het Oekraïense leger vanmorgen in een verklaring. Volgens haar hebben de troepen in Moskou “De aanval werd hervat met de steun van vliegtuigen om de controle over de fabriek over te nemen.”.

Moskou heeft gisteravond aangekondigd dat zijn strijdkrachten vanaf deze ochtend drie opeenvolgende dagen het vuren zullen staken om de evacuatie van ongeveer tweehonderd burgers die zich nog in Azovstal bevinden, mogelijk te maken.

Luitenant-kolonel Denis Prokopenko, die op zijn beurt het bevel voert over de gestolde soldaten van het Azov-regiment bij de staalfabriek, heeft dit aangekondigd in De video is gisteravond uitgebrachtdat de Russische troepen erin slaagden de staalfabriek binnen te gaan, waar ‘Gewelddadige en bloedige strijd’ aan de gang waren. “Twee dagen lang slaagde de vijand erin het fabrieksterrein te betreden, Zei hij. Ik ben trots op mijn soldaat die bovenmenselijke inspanningen levert om de aanval van de vijand te weerstaan. Ik ben de hele wereld dankbaar voor de geweldige steun die aan het Mariupol-garnizoen is gegeven. Onze soldaten verdienen het.”hij voegt toe.

Azovstal, een enorm staalcomplex afgewisseld met ondergrondse netwerken, is het laatste verzet van Oekraïense strijders tegen het Russische leger dat deze strategische haven sinds begin maart belegert. De overgave van zijn verdedigers, of zijn gevangenneming door de Russische strijdkrachten, zou een belangrijke overwinning voor Moskou zijn.

READ  Zeker vijf doden, 5.000 mensen geëvacueerd... De prachtige beelden van de overstromingen in Italië