Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland “mag niet afhankelijk zijn” van de “verveling” van de EU, zegt Catherine Colonna

Rusland “mag niet afhankelijk zijn” van de “verveling” van de EU, zegt Catherine Colonna

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie kwamen op maandag 2 oktober bijeen in Kiev “Historische bijeenkomst” Doelstellingen om uit te drukken “Symbiose” Nu Oekraïne wordt geconfronteerd met een Russische invasie, kondigde de hoofddiplomaat van de EU aan. Hij voegde eraan toe: “Ik roep vandaag de ministers van Buitenlandse Zaken naar Kiev, de eerste bijeenkomst van alle 27 lidstaten buiten de Europese Unie.” zei Josep Borrell.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna van haar kant bevestigde dat deze bijeenkomst in Kiev dit wil aantonen “Oekraïne maakt deel uit van de Europese familie” En voor “Stuur Rusland ook een boodschap dat het niet afhankelijk moet zijn van onze vermoeidheid.”. Volg onze live-uitzending.

Joe Biden bevestigt dat hij Kiev niet zal ‘in de steek laten’. “Ik wil tegen onze bondgenoten, tegen het Amerikaanse volk en het volk van Oekraïne zeggen: u kunt op onze steun rekenen.”Dat maakte de Amerikaanse president zondag bekend, de dag nadat het Amerikaanse Congres over de overeenkomst had gestemd Om de “sluitingsdatum” echter uit te stellen Behalve extra hulp aan Kiev. ‘Er is een gevoel van urgentie’ Joe Biden zei dat de Verenigde Staten de komende dagen en weken nieuwe financieringsmaatregelen voor Oekraïne zullen goedkeuren.

Oekraïne zegt dat het “de keuze van het Slowaakse volk respecteert” na de populistische overwinning. De populistische Smer-SD-partij, die gekant is tegen hulp aan Kiev, heeft dit weekend de parlementsverkiezingen in Slowakije gewonnen. “We respecteren de keuze van het Slowaakse volk. Maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe de uitslag van deze verkiezingen de positie van Slowakije zal beïnvloeden.”, bevestigde het hoofd van de Oekraïense diplomatie. Dmytro Kuleba zegt dat hij wacht om erachter te komen “Coalitievorming”Terwijl de Smer-SD-partij slechts 23% van de stemmen kreeg.

READ  Uit een studie blijkt dat de levensverwachting in Frankrijk de afgelopen drie jaar slechts licht is gestegen

Bij drone- en raketaanvallen in Rusland raken drie mensen gewond. Ambtenaren in verschillende Russische regio’s (Belgorod, Brjansk en Smolensk) maakten bekend dat ze zondag werden aangevallen door Oekraïense drones en raketten, waarbij drie mensen gewond raakten en een luchthaven werd gedwongen zijn vluchten om te leiden. Sinds Oekraïne begin juni zijn tegenaanval lanceerdeMoskou beschuldigt Oekraïense troepen bijna elke dag ervan burgerdoelen aan te vallen met drones of raketten.