Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland classificeert de Verenigde Staten en Tsjechië als “onvriendelijk”

Rusland classificeert de Verenigde Staten en Tsjechië als “onvriendelijk”

Op vrijdag 14 mei maakte Rusland bekend Tsjechië en de Verenigde Staten op de landenlijst te hebben geplaatst.Onvriendelijk», In een periode van aanhoudende spanningen tussen Moskou en westerse landen.

Volgens een regeringsdecreet dat donderdag is ondertekend, maar vrijdag is gepubliceerd op het officiële Russische portaal, zijn de twee landen bekendgemaakt.OnvriendelijkAls gevolg van strikte beperkingen voor Tsjechië en een algeheel verbod voor de Verenigde Staten om Russische werknemers in dienst te nemen op hun ambassades in Moskou. De ondertekening van dit decreet komt enkele dagen voor de eerste bijeenkomst van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinkin en het hoofd van de Russische diplomatie, Sergey Lavrov. Deze week had de Amerikaanse ambassade al aangekondigd de meeste van haar consulaire diensten op te schorten vanwege Russische sancties, nadat ze haar had gedwongen zich te scheiden van en al haar lokale werknemers te ontslaan.Het personeelsbestand bedraagt ​​75%».

De Russische president Vladimir Poetin gaf het ministerie van Buitenlandse Zaken eind april 2021 opdracht om een ​​lijst op te stellen van “Vijandige staten” om zo te “Bescherming van belangen en veiligheiduit Rusland. “Moskou heeft altijd zijn verlangen naar dialoog benadruktVrijdag gaf Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov commentaar op wat werd gemeld door persbureau TASS, waarbij hij benadrukte dat alleen deze twee landen op de lijst staan, terwijl Russische media in totaal tien landen rapporteerden, waaronder het Verenigd Koninkrijk.

De betrekkingen tussen de VS en Rusland bleven verslechteren onder de beschuldigingen van Washington van inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020, spionage en cyberaanvallen. In april beval de regering-Biden nieuwe sancties tegen met Rusland verbonden entiteiten, ontsloeg tien diplomaten en verbood Amerikaanse banken om rechtstreeks Russische schulden te kopen.

READ  Snelle tips voor het vinden van een baan als monteur in Lelystad

Ondertussen is in een aantal westerse hoofdsteden, vooral in Oost-Europa, de afgelopen weken meer Russische diplomaten uitgezet. Praag nam het voortouw in deze beweging, nadat de Tsjechische regering de Russische geheime diensten ervan beschuldigde een arsenaal op te blazen. Moskou heeft vergeldingsmaatregelen genomen en diplomaten uit de betrokken landen verdreven.