Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie roept op tot het opgeven van immunisatie van kinderen om doses te geven aan kansarme landen

Het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie roept op tot het opgeven van immunisatie van kinderen om doses te geven aan kansarme landen

Tedros Adhanom Ghebreyesus waarschuwde ook dat het tweede jaar van de epidemie op weg is “dodelijker” te worden dan het eerste jaar.

Op vrijdag 14 mei riep het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie landen op om de immunisatie van kinderen en tieners tegen Covid stop te zetten en de vrijgekomen doses te doneren aan het Covax-systeem om ze te herverdelen naar achtergestelde landen.

Tedros Adhanom Ghebreyesus benadrukte dat de gang van zaken het tweede jaar van de epidemie zal zijn.Nog dodelijker»Vanaf de eerste tijdens een persconferentie. “Ik begrijp waarom sommige landen willen dat hun kinderen en adolescenten worden gevaccineerd, maar ik vraag u te overwegen om ermee te stoppen en in plaats daarvan vaccins voor Covax te geven.“Het internationale systeem dat is ingevoerd om een ​​eerlijke toegang tot vaccins te garanderen”, verklaarde de directeur-generaal van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Maandenlang hekelde hij vaccinatie-nationalisme, dat in het licht van het tekort aan beschikbare doses veel landen de mogelijkheid ontneemt om te beschermen, inclusief de meest kwetsbare mensen en gezondheidswerkers, wanneer de Europese Unie of de Verenigde Staten beloven een grote meerderheid te vaccineren. Van zijn inwoners in de zomer. De directeur-generaal merkte op dat veel landen nog steeds lijden onder explosieve besmettingspercentages, zoals India en Nepal, Sri Lanka en sommige landen op het Amerikaanse continent, en benadrukte dat “Het Covid-19-virus heeft al aan meer dan 3,3 miljoen mensen het leven gekost, en in het tempo waarin de zaken gaan, zal het tweede jaar van de epidemie dodelijker zijn dan het eerste jaar.».

READ  Miley's salaris met 48% gestegen? De Argentijnse president ontslaat een minister rechtstreeks en beschuldigt hem van een "fout"

Het Covax-systeem werd beroofd van een groot percentage van de vaccins waarvan het dacht dat het in het tweede kwartaal van dit jaar zou kunnen worden verspreid, met India, waar het grootste deel van de Covax-doses wordt vervaardigd, nadat het de export ervan had verboden om het uitbreken van de epidemie in het land. Daarom riep de Wereldgezondheidsorganisatie de landen op om de doses die ze kregen te doneren. Zo heeft Frankrijk het mogelijk gemaakt om 500.000 doses van het AstraZeneca-vaccin via Covax te distribueren, evenals Zweden en Zwitserland, die binnenkort de donatie van een miljoen doses van dit vaccin mogelijk zullen maken.

Zie ook – De Wereldgezondheidsorganisatie richt een Global Epidemic Prediction Center op in Berlijn