Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Live – de vaccinatiecampagne gaat midden in het internaatweekend verder

Ventilatiestandaarden: wetenschappers voor een ‘paradigmaverschuiving’

Donderdag riepen bijna 40 wetenschappers van over de hele wereld op tot een “paradigmaverschuiving” door te pleiten voor normen voor ventilatie in gebouwen om in de toekomst beter te kunnen vechten tegen luchtweginfecties zoals Covid-19, die door de lucht worden overgedragen.

“In de eenentwintigste eeuw moeten we de basis leggen om ervoor te zorgen dat de lucht in onze gebouwen schoon is (…) zoals we zouden verwachten van het water dat uit onze kraan komt”, schreven ze in een tekst die werd gepubliceerd door de prestigieuze krant. tijdschrift Wetenschap.

Griekenland opent zijn deuren voor toeristen na 7 maanden in de gevangenis

Griekenland begint vrijdag zijn toeristenseizoen, waarbij de bewegingsvrijheid is hersteld na zeven maanden gevangenisstraf.

“We laten de wolken van angst en onzekerheid achter”, zei de Griekse minister van Toerisme Hari Theocharis, bij de opening van het zomerseizoen donderdagavond in de oude tempel van Poseidon in Kaap Sounion bij Athene.

Geen verboden meer om uw administratie te verlaten of naar een eiland te gaan zonder een inwoner te zijn, geen uitreisvergunningen meer per sms, geen huiszoekingen en politieboetes meer … heel Griekenland, gebarricadeerd sinds 7 november, is heropend. Musea zijn ook op vrijdag.

De enige voorwaarde nu om naar Griekenland te reizen, een land waarvan de economie sterk afhankelijk is van het toerisme: vaccinatie of een negatieve Covid-test presenteren.

Guyana heeft haar voor minstens twee weken teruggezonden

Hier is het nieuws van de nacht: vanaf vandaag wordt Guyana voor 17 dagen gerehabiliteerd vanwege de “verslechterende” gezondheidssituatie in deze provincie.

READ  De jungle van Cucuta Island wordt herboren dankzij het werk van een man

Deze detentie duurt iets meer dan twee weken, van vrijdag 14 mei tot zondag 30 mei, volgens een persbericht van het gouvernement.

>> Meer informatie in ons volledige artikel.

Gevaccineerde Amerikanen hoeven geen maskers meer te dragen

De Amerikaanse president Joe Biden begroette donderdag de “grote dag” in de strijd tegen de COVID-19-pandemie nadat hij had aangekondigd dat de aanbeveling om maskers te dragen voor gevaccineerde mensen is opgeheven.

In een toespraak vanuit de tuinen van het Witte Huis zei hij: “Als je volledig bent ingeënt, hoef je geen masker meer te dragen!”

“Ik smeek je: bescherm jezelf tot aan de finish”

‘Doe de maskers af! Je hebt het recht verdiend om iets bekends te doen over Amerikanen over de hele wereld: anderen begroeten met een glimlach.’ “Ik denk dat dit een grote stap en een geweldige dag is”, voegde hij eraan toe en riep Amerikanen die nog niet zijn ingeënt op om dit onverwijld te doen.

“Ik smeek je: bescherm jezelf tot aan de finish”, drong hij aan. “We weten allemaal hoe gruwelijk dit virus is.”

Binnenkort vaccinatie voor kinderen?

“Ik vind dat kinderen, ja, gevaccineerd moeten worden.” Als er meerdere stemmen zijn gerezen om de vaccinatie van de jongste kinderen te eisen, heeft de Hoge Gezondheidsautoriteit deze precieze vraag nog niet aangekondigd.

>> Meer informatie met ons volledige artikel.

Epidemiologische indicatoren blijven dalen

Het aantal Covid-19-patiënten op intensive care-afdelingen bleef dalen tot onder de 4.500, terwijl het aantal ziekenhuisgevallen ook bleef dalen, volgens dagcijfers van Volksgezondheid Frankrijk Donderdagavond onthuld.

READ  Karel III ziek? Foto's van King's gezwollen handen hebben de Britten ongerust gemaakt

Critical Care Services (die reanimatie, intensieve zorg en voortdurende monitoring combineren) heeft nu 4.442 Covid-patiënten, waaronder 139 nieuwe opnames in 24 uur, vergeleken met 4.583 op woensdag. Dit aantal is bijna continu gedaald sinds het hoogste punt van 6.001 op 26 april werd bereikt (hoger dan de piek van de tweede golf van de herfst op 4.900 maar lager dan de piek van de eerste golf in april 2020, ongeveer 7.000).

107.279 doden

Het totale aantal ziekenhuisopnames voor Covid bleef ook dalen, met 23.656 geregistreerde patiënten op donderdag, waaronder 618 nieuwe ziekenhuisopnames in 24 uur, vergeleken met 24.254 de dag ervoor.

Met 131 nieuwe sterfgevallen in het ziekenhuis binnen 24 uur, heeft het aantal COVID-19-slachtoffers sinds het begin van de epidemie nu 107.279 doden bereikt, waaronder 80.972 in het ziekenhuis. >> Alle cijfers over de epidemie in Frankrijk via ons datacenter.

Zal de grens van 20 miljoen vaccins binnenkort worden bereikt?

Hallo allemaal, bedankt voor uw komst naar deze nieuwe live-uitzending gewijd aan de Covid-19 pandemie. Dit zijn de gegevens om in de gaten te houden voor dit Hemelvaartweekend: het aantal vaccins voor de eerste keer. De regering heeft zich ten doel gesteld om tegen half mei ten minste 20 miljoen Fransen een vaccinatiedosis te geven.

Het account bestaat nog niet: 19.269.311 mensen hebben minstens één injectie gekregen, blijkt uit cijfers van het ministerie van Volksgezondheid donderdagavond. Onder hen ontvingen 8.544.122 twee doses.

Als er nog een manier was om aan de verplichtingen te voldoen, ging de campagne donderdag duidelijk door, ondanks een feestdag: er werden meer dan 400.000 injecties toegediend, waaronder voor het eerst 357.446 injecties.

READ  Politieke verlamming en de verspreiding van Covid: het presidentschap van Biden barst van alle kanten - 20/12/2021 om 22:44

>> Alle cijfers over de epidemie in Frankrijk via ons datacenter.