Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Venezolaanse rechterlijke macht nam het hoofdkantoor van de krant “Nacional” in beslag, die het veroordeelde

De Venezolaanse rechterlijke macht nam het hoofdkantoor van de krant “Nacional” in beslag, die het veroordeelde

Op vrijdag 14 mei begon de Venezolaanse justitie het hoofdkantoor van de krant in beslag te nemen de nationale, Kritiek op de regering van Maduro, voor het dekken van $ 13 miljoen aan schadevergoeding die de rechtbank heeft bevolen te betalen aan een hoge Chavez-ambtenaar, na een lasterzaak

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Venezuela: “El Nacional” werd veroordeeld tot 13 miljoen dollar wegens laster

Op dit moment ging een rechter, omringd door de Nationale Garde, een gebouw binnende nationale Om alles vast te leggenDe directeur van de krant, Miguel Henrique Otero, tweette.

In april beval de Venezolaanse rechterlijke macht het dagblad om $ 13,4 miljoen te betalen voor de aanval ‘Ernstige morele schade’ Aan Diosdado Cabello, een van de belangrijkste figuren in het gezag van Chavez en de onderbevelhebber van de regerende Venezolaanse Socialistische Verenigde Partij. “Het compensatieproces is begonnen.”Welkom op Twitter, meneer Capello.

Klacht 2015

Deze veroordeling is een vervolg op een klacht die Diosdado Cabello in 2015 tegen haar heeft ingediend de nationale Na reproductie van een artikel uit de Spaanse krant abc Dat bracht hem in verband met drugssmokkel. Ondertussen diende hij een klacht tegen hem in abc In Spanje en tegen Wall Street Journal in de Verenigde Staten van Amerika. Beide klachten werden afgewezen.

de nationale, Een symbolische krant opgericht in 1943 door de Venezolaanse schrijver Miguel Otero Silva, stopte de publicatie in december 2018, na 75 jaar van publicatie, waaronder twee decennia van verzet tegen de regering van Hugo Chávez (1999-2013) en zijn opvolger, Nicholas. Maduro.

Lees ook In Venezuela verdwijnt de krant “El Nacional” uit de kiosken

De regering van Nicolas Maduro heeft sommige media ervan beschuldigd de pogingen van de oppositie om hem omver te werpen te dienen. Meer dan honderd mediakanalen zijn gesloten sinds Maduro aan de macht kwam en hekelde de niet-gouvernementele organisatie Espacio publico.

De wereld met Agence France-Presse

READ  Wie is Israa Jaabis, de Palestijnse gevangene die zaterdag werd vrijgelaten in ruil voor de vrijlating van gijzelaars?