Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rusland beëindigt vredesonderhandelingen met Japan

Rusland beëindigt vredesonderhandelingen met Japan

Op dinsdag 22 maart verliet Rusland de onderhandelingen over een vredesverdrag dat formeel een einde zou maken aan het conflict dat het sinds de Tweede Wereldoorlog tegen Japan had aangezet. De aankondiging van Moskou volgt op de rondreis van de Japanse premier Fumio Kishida door India en Cambodja, waarin hij zijn gesprekspartners aanspoorde om hun stem tegen Rusland te verheffen. Het komt aan de vooravond van de interventie van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in het Japanse parlement.

Moskou boycot ook discussies over economische projecten die zijn gepland op de vier zuidelijke Koerilen-eilanden, die worden beheerd door Rusland maar worden opgeëist door Japan, dat het de “Noordelijke Gebieden” noemt. “Rusland is onder de huidige omstandigheden niet van plan om de onderhandelingen met Japan over een vredesverdrag voort te zetten.”Dat meldt het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Lees ook archief (2016): Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees De Japanners die van de Koerilen-eilanden werden verdreven, geloven nog steeds in een terugkeer

De huidige situatie vloeit volledig voort uit de Russische agressie tegen Oekraïne. De poging om de verantwoordelijkheid voor deze kwestie af te schuiven op de betrekkingen tussen Japan en Rusland is totaal ongerechtvaardigd en onaanvaardbaar.”De heer Kishida antwoordde.

De acties van Rusland werden verwacht sinds Japan sancties aankondigde na de aanval op Oekraïne. Moskou beloofde een krachtig antwoord “James Brown, een Rusland-specialist, legt uit aan de Temple University in Tokio.

Zorgvuldige opmerkingen

Na de Verenigde Staten en Europa was Japan er snel bij om Rusland te straffen, het te ontdoen van het handelsartikel van de meest begunstigde landen en de activa van tientallen persoonlijkheden, waaronder president Vladimir Poetin, en Russische bedrijven te bevriezen. De heer Kishida beschreef de invasie van Oekraïne als: “barbaars”.

Van 19-21 maart bezocht de Japanse premier zijn Indiase collega’s, Narendra Modi, en de Cambodjaanse Hun Sen, terwijl India, net als de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties – ASEAN, waarvan Cambodja dit jaar voorzitter is – voorzichtig bleef in zijn kritiek op Rusland. . Narendra Modi en Hun Sen waren het daarmee eens ‘Hun zorgen delen’ met Japan Over Oekraïne werd in de slotverklaringen echter niet gesproken over Rusland. ‘Tokyo’s activiteit, vooral in New Delhi, kan Moskou zorgen baren’En de Professor Brown merkt op.

READ  De Amerikaanse stafchef ontkent te twijfelen aan de mentale toestand van Donald Trump

De stopzetting van de Russisch-Japanse onderhandelingen ging gepaard met een intensivering van de militaire activiteit rond de archipel sinds de goedkeuring van de sancties. Op 2 maart maakte een Russische helikopter een korte inval in het Japanse luchtruim, waardoor Japanse jagers moesten ingrijpen. Verschillende oorlogsschepen, waaronder onderzeeërs en torpedobootjagers, voer door de Straat van Tsuruga, tussen Hokkaido (noorden) en het belangrijkste Japanse eiland Honshu. Sommigen zeilden voor Cape Together, ten noorden van Hokkaido.

Je hebt nog 42,32% van dit artikel om te lezen. Het volgende is alleen voor abonnees.