Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ruimte: prachtige foto van het noorderlicht, gemaakt door een NASA-astronaut

Terwijl de aurora borealis de afgelopen dagen in Frankrijk is waargenomen, heeft NASA-astronaut Josh Cassada dit verbluffende hemelfenomeen vanuit de ruimte vastgelegd.

onbelemmerd zicht. De Amerikaanse astronaut Josh Cassada, 400 km boven de aarde, fotografeerde op 27 februari het noorderlicht vanuit het International Space Station (ISS), waar hij sinds 6 oktober 2022 woont.

Dit lid van de SpaceX Crew5-missie deelde op 28 februari zijn foto op zijn Twitter-account, vergezeld van deze woorden: “Totaal onwerkelijk.”

Sinds de publicatie is de schattige foto van Josh Cassada 3,6 miljoen keer bekeken op het sociale netwerk Blue Bird en heeft het terecht veel goede recensies opgeleverd.

Het beeld van Josh Cassada laat zien hoe de lichtbronnen leven in de stedelijke centra, een partie van het internationale ruimtelijke station dat de hele wereld van kilometers van de poolgebieden van de aarde beslaat.

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat de aurora borealis vanuit de ruimte is gefotografeerd. Astronaut Thomas Pesquet maakte in januari 2022 een buitengewone foto tijdens zijn verblijf in het internationale ruimtestation ISS.

READ  Is het gevaarlijk om gevaccineerd te worden zonder symptomen?