Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ronde van Spanje – Quick-Step Alpha Vinyl met Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe als leiders

Ronde van Spanje – Quick-Step Alpha Vinyl met Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe als leiders

(BELGA) Quick-Step Alpha Vinyl brengt vijf Belgische spelers naar de Ronde van Spanje, die vrijdag begint vanuit Utrecht in Nederland. De twee kopmannen zijn Remko Evenpoel en de Fransman Julien Alaphilippe.

De winnaar van de Clasica San Sebastian op 30 juli, zal Remko Evenpoel op 22-jarige leeftijd uitdagen in de tweede Grote Ronde van zijn carrière, na de Giro van 2021 waarin hij zich moest inleveren. Julien Alfelipe wordt de andere aanvoerder van de Wolfpack, die na 2017 voor de tweede keer deelneemt aan de Vuelta. De wereldkampioen kwam hard ten val in Luik-Bastenaken-Luik en ontzegde hem de Tour de France. Pas eind juli hervatte hij de competitie in de Ronde van Wallonië. Naast Evenbühl zullen vier andere Belgische renners de Wolfpack-kleuren op de Spaanse wegen verdedigen: Dries Devenyns, Pieter Serry, Ilan Van Wilder en Louis Vervaecke. De Franse Remy Cavagna en de Italiaanse Fausto Manada maakten de selectie compleet. “Remko en Julian zullen onze selectie zijn voor de laatste grand slam van het seizoen”, zei sportief directeur Claes Ludewick. “Voor Remco wordt het een heel nieuw avontuur. Hij zal over het algemeen niet als de favoriet beginnen, we zullen van dag tot dag zien hoe het gaat. Julian zal starten na een moeilijk seizoen, maar hij heeft hard gewerkt en zal verschillende stappen gaan zetten.” ” (Belga)

READ  Xavi opent de deur naar de terugkeer van Neymar naar Barcelona!