Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Roland-Garros-baas Guy Forget verschijnt in Pandora Papers

Voormalig Franse tennisser en huidige Roland Garros-baas Guy Forget verscheen maandag in The List of People voor de Pandora Papers, een journalistiek onderzoek dat het gebruik van bedrijven in belastingparadijzen blootlegt door cijfers over de hele wereld. Volgens Radio Frankrijk, Guy Forget is al enkele jaren begunstigde van een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden.

Volgens het onderzoek zou de Mainland Group Limited – die in 2016 werd ontbonden – toebehoren aan Guy Forget, 56, de voormalige aanvoerder van de France Davis Cup en huidige manager van Roland Garros. Het doel van dit bedrijf, volgens documenten verkregen door Radio France, was om: “Behoud van intellectuele eigendomsrechten”De activa waren (1,4 miljoen euro) Intellectuele eigendomsrechten van verschillende atleten.

‘Niet gekwalificeerd om met deze financiële zaken om te gaan’

In antwoord op een vraag van verslaggevers hierover verdedigde Forget zich door te verwijzen naar IMG, het belangrijkste bedrijf dat de belangen van atleten in de wereld behartigt: ” Vanaf mijn tienerjaren, aan het begin van mijn professionele carrière in de jaren ’80, tot aan mijn tijd als aanvoerder van de nationale teams, beheerde de wereldberoemde IMG mijn interesses en contracten zoals die van veel van ‘s werelds topatleten. legitimiteit. »

Frans voegde toe: “Als ik contact opneem met IMG, is dat juist omdat ik totaal ongekwalificeerd ben om deze financiële, juridische en financiële vragen te organiseren en te managen.” IMG van zijn kant legde uit dat het aan het einde van zijn sportcarrière, acht jaar voordat hij het offshore-bedrijf oprichtte, stopte met werken met Guy Forget. ” We hebben geen gegevens van enige associatie tussen Mainland Group Ltd en IMG. Guy Forget was een IMG-klant toen hij een professionele tennisser was, tot 1997 toen zijn acteercontract officieel afliep ‘, rechtvaardigt het bureau.

READ  Verkeer is verstoord door baccalaureaat mondelinge examens