Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Rimac Nevera verplettert de Tesla Model S Plaid en vestigt het record op de Nürburgring

Rimac Nevera verplettert de Tesla Model S Plaid en vestigt het record op de Nürburgring

Na de recordbrekende 20e die vorig voorjaar werd behaald, pakte de Kroaat Rimac Nievera de Nürburgring in een speciale tijdaanvalversie aan. Het resultaat: de tijd van de Tesla Model S Plaid explodeerde en vestigde een nieuw Green Hell-record: 7’05”298.

Dit heet “ervoor zorgen dat iedereen het eens wordt”. Met een record van 23 opgenomen afgelopen aprilwaaronder 0 tot 300 km/u in 9,2 seconden en 0 tot 400 km/u in 21,31 seconden, Rimac Nevera’s volgende doel was natuurlijk de Nürburgring.

Met piloot Martin Kudric aan het stuur heeft de Kroatische supercar op elegante wijze het vorige merkteken van de Tesla Model S Plaid, gemaakt afgelopen juni, uitgewist. Als de Amerikanen (7’25”231) en de Porsche Taycan Turbo S (7’33”300) streden om de eerste plaats, Rimac legde de lat nooit erg hoog met een tijd van 7’05”298 over 20.8km (7’00”928 over 20,6 km).

Toegegeven, in Elektriciteit is de symbolische 7 minuten nog niet gevallen De Kroatische fabrikant maakt indruk door het vorige record met bijna twintig seconden te verbeteren.

Een monster met 1914 pk

met vier elektromotoren, Rimac Never ontketent maar liefst 1.914 pk voor een koppel van 2.360 Nm. Zijn gewicht van 2300 kilogram weerhield hem er niet van Kroaat te worden De snelste elektrische ter wereld. Het recordbrekende model heet Time Attack en is een zeer gelimiteerde oplage van 12 stuks. Anders kun je altijd proberen het traditionele model te krijgen en dan 2 miljoen euro uitrekenen. De productie moet worden beperkt tot 150 exemplaren.

READ  De Federal Reserve verhoogde de rente met een half punt, wat een buitengewone stijging is