Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Livret A en LDDS vulden in juli een recordbedrag van 547 miljard euro aan activa

Livret A en LDDS vulden in juli een recordbedrag van 547 miljard euro aan activa

De rekeningen van Livret A en LDDS waren in juli vol met stortingen van € 3 miljard hoger dan opnames, ondanks de aankondiging van een rentestop.

Livret A en Livret de développement Permanent et Solidaire (LDDS) zetten in juli hun recordmomentum dit jaar voort, kondigde de Caisse des dépôts (CDC) dinsdag aan, ondanks een loonstop van 3% waartoe Percy had besloten. .

Het verschil tussen stortingen en opnames vorige maand bij deze twee belangrijkste gereguleerde spaarproducenten bedroeg +3,13 miljard euro, een recordhoogte voor juli, waardoor het totale verschuldigde bedrag op 547,4 miljard euro kwam, ook hier ongehoord.

Dit keer was het LDDS dat de netto-instroom aandreef, met een recordmaand in juli (+0,97 miljard euro).

De goede prestatie van Livret A (+2,16 miljard euro) zorgde ervoor dat het cumulatieve bedrag in juli en in het totaal sinds januari een recordhoogte bereikte.

Het Livret A-boekje en LDDS zijn sinds het begin van het jaar met € 37,67 miljard (+7,4%) gegroeid, wat ongekend is. Met dat inzameltempo zouden ze het record van 2012 kunnen overtreffen, destijds gesteund door de verhoogde plafonds.

Beroep tegen prijsbevriezing

Het vurige jaar dat aan de gang is, kan met name worden verklaard door de renteverhoging van 2 tot 3% op 1 februari en de zwakke concurrentie voor het Euro Life Insurance Fund.

Het handhaven van het tarief op 3% op 1 augustus, voorgesteld door de Banque de France en geratificeerd door Bercy op 13 juli, in plaats van de volgens de berekeningsmethode vastgestelde 4,1%, heeft de rente van het gereglementeerd sparen vorige maand niet verlaagd.

Aan de andere kant kwam het onder de aandacht van universitair hoofddocent Rechtsfaculteiten aan de Pantheon-Sorbonne Universiteit, Paul Cassia, die op 13 juli in beroep ging bij de Raad van State.

READ  Hoe overleefden 714 bedrijven de ramp dankzij een weinig bekende truc?

Zijn verzoek vraagt ​​om de volledige en eenvoudige nietigverklaring van de beslissing van Bruno Le Maire, omdat hij zich verzet tegen het idee van “buitengewone omstandigheden”, die de Bank of France omschreef als een rechtvaardiging voor een renteverlaging.

De spaarrekeningen Livret A en LDDS, die gezamenlijk worden beheerd door de Caisse des dépôts et consignations (CDC) en de banknetwerken, financieren sociale huisvesting en kmo’s, maar ook de energietransitie en de sociale en solidaire economie (ESS).

De belangrijkste artikelen