Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Reunion heeft zijn eerste “Cyberknife”, een revolutionaire machine

Het is een enorme doorbraak in de behandeling van kanker. Kliniek Sainte-Clotilde is uitgerust met de eerste radiochirurgische robot in de Indische Oceaan. Cyberknife S7 kan primaire carcinomen zelfs metastasen in slechts een paar sessies behandelen.

De kliniek Sainte-Clotilde heeft zojuist een revolutionaire machine voor de behandeling van kanker aangeschaft. Cyberknife is ontstaan ​​uit een samenwerking tussen radiotherapiespecialisten en robotica en is een ultramoderne machine die in staat is om met grote precisie een tumor aan te pakken.

Bekijk het verslag van Réunion La 1ère:

Rook werd uitgestoten uit meer dan 4.000 vierkante meter vegetatie in de Ilet Alcide Trail

Cyberknife is een mes dat de scalpel van een chirurg vervangt‘, legt dr. Salama Youssef uit, medisch radiofysicus en kankeronderzoeker binnen de Clinifotor-groep.Het is een microbiële bundel van stralen die ons in staat stelt de tumor te modelleren en de tumorcel volledig te elimineren, op een niet-chirurgische manier, in tegenstelling tot chirurgische ingrepen.“.

Bijwerkingen worden sterk verminderd

Zijn collega Dr. Michael Page, radiotherapeut-oncoloog, spreekt over een echte technologische revolutie. “Het is een machine met millimeter infrarood precisie. Het heeft het vermogen om de tumor te volgen in zijn beweging tijdens de ademhalingscyclusDrie optische camera’s gecombineerd met LED-signalen maken het mogelijk om de ademhaling en tumorbeweging van de patiënt in realtime te simuleren.

Dankzij deze hoge resolutie wordt alleen de tumor bestraald en is het gebied eromheen niet groter, wat de bijwerkingen van de patiënt aanzienlijk vermindert.

Dr. Salama Youssef en Dr. Michael Beige zijn radiotherapiespecialisten in de St. Clotilde Clinic

READ  Het Longuet-Villani-rapport: waarom waterstof geen wonderoplossing is© Laurent Vigon

Minder radiotherapiesessies

Het andere grote voordeel van deze nieuwe technologie is dat de bestralingssessies korter zijn. Tot een paar jaar geleden duurde het soms wel dertig sessies om sommige vormen van kanker te behandelen. Maar dankzij Cyberknife is het mogelijk om alle kankercellen in slechts drie tot vijf sessies te elimineren.

Voor prostaatbehandeling duurt het 15 minuten om een ​​longtumor te behandelen, en de procedure duurt tussen de 25 en 30 minuten per sessie‘, verwijst ook naar Dr. Michael Page. Het is een zeer breed scala aan kankers die kunnen worden behandeld:Hersentumoren, hersenmetastasen, KNO-tumoren, primaire longtumoren, longmetastasen, botmetastasen, primaire levertumoren, pancreastumoren en prostaattumoren kunnen worden behandeld.“.

4,5 miljoen euro automaat

Frankrijk heeft 20 modellen van Cyberknife, maar slechts vier van de nieuwste serie, de S7, inclusief degene die zojuist is aangeschaft door de Sainte-Clotilde-kliniek. Dit vertegenwoordigt een totale investering van zes miljoen euro voor de Clinifutur-groep, waarvan slechts 4,5 miljoen euro voor de kosten van Cyberknife. De uitvoering van dit project heeft vier jaar geduurd.