Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Steeds meer gelei en wat vlokken op 400m!

Tussen de Azoren en Zuid-Groenland loopt momenteel een hogedrukrug, waar die nog wel een paar dagen zal duren (over blokkering nog niet gesproken). Tegelijkertijd vond een vrij grote daling van de lagedruk plaats vanuit Scandinavië en kwam vrijdag in Duitsland aan. Deze lage drukken en lage geografische capaciteiten, gecombineerd met matig koude lucht (weer niets uitzonderlijks), zullen zich tussen eind deze week en volgende week ook naar Frankrijk verspreiden. We herhalen: eind november/begin december is er geen poolkoude maar een goede gewone verkoudheid.

Als de sneeuwval bepaalde regio’s van Frankrijk zou treffen, zou onze prachtige Middellandse Zee verre van turbulent zijn. In feite is de stroom van de noordelijke sector vrij droog. Er zullen enkele uitzonderingen zijn op onze reliëfs, die zullen profiteren van kleine sneeuwval op lagere hoogten. Bovendien zal er in gebieden waar de wind ’s nachts niet erg actief is, veel vriezen, terwijl de extreme temperaturen zullen blijven dalen en vandaag over het algemeen onder de 10°C zullen blijven. Dit zijn onze laatste voorspellingen.

Voor komend weekend gaan de voorspellingen richting gemengd weer op de vlakte en aan zee, met afwisselend mooie zonnige perioden maar ook glibberige bewolking van de hooglanden naar de vlaktes. De meest bewolkte periode lijkt op zaterdagochtend, terwijl de middag zonnig is, en ook op zondag aan het eind van de middag/avond. Aan de andere kant zullen er te veel wolken blijven op onze kapellen, met sneeuw verwacht vanaf de volgende nacht (vrijdag tot zaterdag) in Lozère, Cevennen en Espinouse / Montagne Noire.

Met een temperatuur van 0 °C in de buurt van 900/1000 °C, zouden de chips moeten dalen van 600/700 °C in Loser, in plaats van 800/900 °C in Espinos/Montigny Noir. Morgen zal de onrust vroeg in de ochtend worden geëvacueerd met een paar druppels die in de vlakte vallen. Een laag van 1 tot 3 cm van 700/800 m wordt geprojecteerd op Luzer, maar 3 tot 5 cm boven 1000 m bij Mont Lauser/Margrid/Igual, 5-10 cm op Aubrach op dezelfde hoogte. Boven 1400/1500m kan een laag van 10cm ontstaan! Chips kunnen een deel van Mende besprenkelen … Hier is de cumulatieve sneeuwvalvoorspelling door AROME Precision Model (niet letterlijk te nemen, maar dient als een indicator):

READ  Zeer zeldzame gevallen van neurologische aandoeningen gemeld na vaccinatie

Als de sneeuw in eerste instantie onze vlaktes niet aantast, zal de temperatuur dalen. De meteorologische winter begint met de terugkeer van vorst en vooral koude temperaturen, omdat het hele weekend en begin volgende week de noorden/noordwestenwind over onze regio waait. We verwachten strenge vorst in de hooglanden, op besneeuwde bodems, vaak met -5 / -6 ° C en plaatselijk tot -8 / -9 ° C in de diepe ondiepe wateren van sommige van de Lozérien-plateaus.

In de vlaktes zullen de ondergrenzen over het algemeen rond de 2 of 3°C liggen op het platteland waar de wind waait, maar 0 tot -2°C in het binnenland van Aude, Conflint, evenals tussen Oost ‘Hérault en Gard. De aanwezigheid van een semi-permanente windstoot beperkt de mate en ernst van de vorst, maar extreme temperaturen zullen door deze winden ook grote moeite hebben om op te rukken. Maximumtemperaturen tot 6 of 7 graden Celsius op stormachtige paden, en op zijn best 8 of 9 graden Celsius elders. Niet ontdooien vanaf ongeveer 1000 meter. Volgend weekend kunnen de temperaturen tijdelijk weer stijgen, om de week erop weer te dalen. Voortgezet !