Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er wordt aangenomen dat een op de vijf sterrenstelsels in het universum zich achter kosmisch stof verbergt

Dankzij steeds efficiëntere telescopen zijn we nu in staat primitieve sterrenstelsels te detecteren die tot nu toe nauwelijks zichtbaar waren omdat ze verborgen zijn achter een dik gordijn van kosmisch stof. Wetenschappers schatten dat tussen de 10% en 20% van de sterrenstelsels op deze manier zal worden vermomd. Hun studie zou een beter begrip kunnen geven van de vorming van het heelal.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] Zwarte gaten, sterrenstelsels, nevels: hoe zou de lucht eruit zien als deze objecten dichtbij waren?
Een video gepost door Roscosmos nodigt ons uit om een ​​heel nieuw type nachtelijke hemel te ontdekken. In plaats van ons naar de uiteinden van het universum te vervoeren, brengt de Russische ruimtevaartorganisatie ons de schatten van het universum, voor een verbluffend spektakel.

in 29 miljardlichtjaren Van de grond, twee nieuws sterrenstelsels Het is zojuist ontdekt door onderzoekers van de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken. Verscholen achter een dikke laag kosmisch stof, hadden ze het eerder niet eens opgemerkt Hubble telescoop. maar bedankt gigantische telescopen Zoals datAlma In Chili is dit type melkwegstelsel dat zowel kouder als donkerder is nu zichtbaar. ” We keken naar een voorbeeld van zeer verre sterrenstelsels, waarvan we al wisten dat ze bestonden uit afbeeldingen Hubble. Toen merkten we dat twee van hen buren hadden die we daar helemaal niet hadden verwacht. Omdat deze sterrenstelsels omgeven zijn door stof, wordt een deel van hun licht geblokkeerd, waardoor ze onzichtbaar zijn voor de Hubble-telescoop. ”, legt Pascal Auch uit, van Het Cosmic Dawn Center van het Niels Bohr Instituut co-auteur van studie Hij vertelt over deze ontdekking.

Ontdek verborgen sterrenstelsels

Door deze nieuwe sterrenstelsels te vergelijken met de sterrenstelsels die bekend zijn inUniversum Al vroeg, dat wil zeggen, degenen die meer dan 13 miljard jaar oud zijn, schatten onderzoekers dat 10% tot 20% zou zijn verborgen In gordijnen van kosmisch stof en dus nog onbekend.

Er zijn beslist meer oerstelsels dan we dachten

« Er zijn beslist meer oerstelsels dan we dachtenPascal Ochs stelde gerust. Nieuwe instrumenten – zoals de James Webb-telescoop, die gevoeliger is dan Hubble en langere golflengten kan bestuderen – zou een enorme stap voorwaarts zijn in het ontdekken van deze verborgen sterrenstelsels. “De onderzoeker gaat verder. De James Webb Ruimtetelescoop Of JSWT heeft al geavanceerde tools die in staat zijn om: Dingen observeren die ver weg zijn, die zich tot het spectrum wendde Infrarood. « Het bestuderen van oerstelsels zoals de sterrenstelsels die we hebben ontdekt, zal ons in staat stellen het grote mysterie van de vorming van het universum te voltooien. Pascal Auch bevestigt. Naar schatting zijn er tussen de 100 en 200 miljard sterrenstelsels in het heelal.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?

READ  Een exoplaneet noemt zichzelf bij verrassing in Khufu-satellietwaarnemingen