Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Lok, strik, aas. Zorgen over de toekomst van het dagziekenhuis

” Het is onbegrijpelijk. Het Neurologisch Ziekenhuis heeft zich vandaag bewezen met Dr. Ziegler. Er moet tijd zijn om jonge mensen op te leiden. Er is een familiale sfeer tussen het team en de patiënten “, bevestigt Jean-Marc Mercier. “Veel neurologen zijn niet op de hoogte van onze zeer complexe ziekten.” Hij leed aan polyneuropathie en onderging een diagnostische fuga voordat hij het pad kruiste met Dr. Ziegler. “Hij is bekend met multiple sclerose en met hem worden we goed opgevolgd. Hij heeft ervaring.”

Hij vreest dat de dienst zal instorten na het vertrek van de neuroloog. We zullen niet dezelfde stakeholders hebben en geen echte follow-up. Uiteindelijk zal het ziekenhuis vandaag verdwijnen en moeten we naar Belfort, Visoul of Besançon. We willen onze prestaties behouden.”

“Tegen maart 2022 zal de activiteit van de neurowetenschap niet veranderen”

“Het vertrek van een behandelaar kan een bron van angst en bezorgdheid zijn voor patiënten die de laatste soms tientallen jaren volgen. Onze teams zullen actief en professioneel luisteren om op de best mogelijke manier te antwoorden op de vragen van elke patiënt”, bevestigt de Haute- Saône Ziekenhuisgroep (GH 70). waarin staat dat “tegen maart 2022 de neurowetenschappelijke activiteit niet zal worden gewijzigd en patiënten zullen worden verzorgd in overeenstemming met de bestaande”.

In 2016, op initiatief van Dr. Ziegler, Clifransep (Franse Comte Multiple Sclerosis-kliniek) Met de opening van een dagziekenhuis in het verschiet. Deze kliniek van het type vakbond wordt ondersteund door de Haute-Saône Hospital Group. Hij zorgt voor 400 patiënten in de follow-up periode en 100 patiënten met auto-immuun polyneuropathie, uit de Haute-Saône, Doubs, Tretoire de Belfort, en af ​​en toe uit de Vogezen en de Elzas.

READ  Perseïden 12-13 augustus: Hoe kijk je naar de mooiste vallende sterregen van het jaar?

Huidige afspraken

Een verzoek om de activiteit van Dr. Ziegler in de komende weken uit te breiden, zal in overweging worden genomen door het National Management Center, een organisatie die de banen van ziekenhuisbeoefenaars beheert, na overleg met de voorzitter van de instelling, de afdelingsvoorzitter en de klinische medisch directeur. Medical Association (FMIH) en voorzitter van de GH70 Foundation Medical Committee. Laatstgenoemde stelt dat de verlenging niet kan worden verleend zolang de vacatures zijn ingevuld en continuïteit van zorg is gegarandeerd.

Acute gedragsgeneeskunde dienst binnenkort

Samen met CHU de Besançon en FMIH worden neurologen geworven om GH 70 te garanderen, om een ​​nieuw neurologisch project op te zetten om het zorgtraject te beheren voor patiënten die rechtstreeks vanuit de geneeskunde worden opgenomen. Stad, noodgeval of als ze gevolgd worden voor chronische neuropathologie.

De GH 70 belooft een verbeterd aanbod van zorg en andere gespecialiseerde consultaties te bieden bij Lure. De Acute Gedragsgeneeskunde Dienst, uniek voor Bourgondië/Franse Comte, zou in oktober moeten openen.