Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Restauranteigenaren maken zich zorgen over personeelstekorten om kamers vanaf 9 juni weer te openen

Op woensdag 9 juni zal Brasserie La Coupole, het motto van de wijk Montparnasse in Parijs, het doek optrekken en pas om 23.00 uur laten zakken, het nieuwe avondklokschema. Een langverwacht moment voor de organisatoren, die na zeven maanden van rust graag terug willen naar de grote art-decozaal. Hij heeft er nog nooit een gezien zoals hij. Daarentegen verwelkomt La Rotonde, de toespraak die beroemd werd door Emmanuel Macron die daar zijn succes vierde in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, zijn klanten sinds 19 mei.

Op deze datum begon de eerste fase van de heropening van bars en restaurants. Maar met voorwaarden. Consumenten kunnen alleen op het balkon zitten, meter was beperkt tot 50%, avondklok om 21.00 uur. De strikte beperkingen die ondernemers ertoe brachten een herstartprogramma te ontwerpen “à la carte”.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook “Als we de tafels scheiden, zullen ze uiteindelijk samenkomen…”: in Parijs, in het bos van balkons van bars en restaurants

En vooral traag. “Normaal gesproken is het de sluitingsperiode in mei en juni, maar uit respect voor de hulp die we krijgen, hebben we het restaurant vanaf 19 mei ’s middags geopend. ’s Avonds niet, want bij ons is het meteen koud.” Hij vertelde Placida en François Will, eigenaren van restaurant La Chaumière, in Font-Romeu, in Pyrénées-Orientales, bekend om zijn Catalaanse specialiteiten.

Klanten streden om deze versoepeling van gezondheidsbeperkingen te vieren. Zo blij om terug te zijn voor een koffieritueel, een aperitief of een maaltijdpauze op het terras. “We vroegen ons af of veel van de mensen die naar buurland Spanje konden gaan, waar restaurants open waren, zouden komen. Het ging goed en ze wilden ons vinden. Er was een hausse, hoewel we nu een daling zien”, Ze leggen het uit.

READ  Kleine benzinestations wijzen het verzoek van Emmanuel Macron af

“Klanten waren er”

Het is niet verwonderlijk dat bars en pubs met grote, goed gelegen terrassen de grote winnaar waren in deze eerste etappe. De overvolle Parijse tribunes bewezen het. Ook al is het weer soms een spoiler. “Klanten zijn er geweest, maar vestigingen moeten soms sluiten afhankelijk van de grillen van het weer, het is jammer. Het regende regelmatig”, Opmerkingen Charles Doremus, eigenaar van de restaurantketen Au bureau, die in het hele land te vinden is.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook “We leven weer! »: Op het balkon, in de bioscoop, in musea of ​​zwembaden herontdekt de extase van vrijheid

“Voor ons, restaurateurs, zal de echte start plaatsvinden op 9 juni, waarbij klanten worden begroet in de eetkamer. Degenen met een balkon rommelden een beetje tijdens het wachten.” zegt Hubert Jan, hoofd van de cateringafdeling van Union des Métiers de l’Intustrie de l’Hôtellerie (UMIH). Aanvankelijk opende hij de pub alleen in zijn etablissement Chez Hubert, in Fouesnant, in Finistère, om de associatie met zijn klanten te vernieuwen. Maar hij besloot de grote daling op 9 juni een beetje te verwachten.

Je hebt 63,56% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.