Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het hoofd van de luchthavens van Parijs wil de controles beëindigen wanneer Schengen-vluchten aankomen

Aan de vooravond van een nieuwe fase van ontmanteling in Frankrijk en vlottere vluchten tussen Europese landen, maakt de luchtvaartsector zich zorgen over oplopende wachttijden.

Dinsdag riep de directeur van de luchthavens van Parijs de minister van Binnenlandse Zaken op om de regelmatige controles van reizigers uit het Schengengebied op te heffen, wat volgens hem een ​​belemmering vormt voor de passagiersstroom in zijn faciliteiten.

«Aan het begin van Covid hebben we de bijna systematische controle over Schengen-vluchten hersteld, wat volgens mij onverenigbaar is met het vlotte beheer van mensen», kondigde Groupe ADP CEO, Augustin de Romanet, aan op RMC. Aan de vooravond van een nieuwe fase van ontmanteling in Frankrijk en versoepelde vluchten tussen Europese landen, maakt de luchtvaartsector zich zorgen over toenemende wachttijden op luchthavens, tussen toenemend zomerverkeer en het handhaven van enkele controles in verband met de gezondheidscrisis.

Augustin de Romanet, die vorige maand al had gewaarschuwd voor “Wacht op het einde van de wereld“In de faciliteiten die hij runt, zeiden Roissy en Orly dinsdag dat hij de minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin had geschreven om:Hij stemt ermee in zijn teams te instrueren geen regelmatige controles uit te voeren op Schengen-vluchten رحلاترحلات». «Door de manier waarop de grenspolitie haar gevoel voor de klant ontwikkelt en steeds meer ons idee deelt dat we in dienst staan ​​van passagiers wiens wachttijd tot een minimum beperkt moet worden als dat niet nodig is, heb ik grote hoop’”, aldus de bedrijfsleider.

READ  Het Guillain-Barré-syndroom is vermeld als een "zeer zeldzame" bijwerking van het Johnson & Johnson-vaccin