Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Apple-medewerkers zijn niet blij met het vooruitzicht om weer naar kantoor te gaan

Tientallen medewerkers van de Californische gigant Apple hebben hun twijfels geuit over het idee om vanaf september drie keer per week naar kantoor terug te keren zoals gewenst door de directie van de groep, aldus de gespecialiseerde website The Verge.

“We willen van deze gelegenheid gebruik maken om de groeiende bezorgdheid onder onze collega’s te uiten”Kunnen we een interne brief lezen die mede is geschreven door ongeveer 80 medewerkers van het Apple-merk en afgelopen vrijdag is gepubliceerd door The Verge. “Apple’s beleid ten aanzien van telewerken of flexibel werken en de connectiviteit die daarmee gepaard gaat, heeft al een aantal van onze collega’s gedwongen ontslag te nemen”Schrijf het personeel. “Zonder de integratie die flexibiliteit biedt, hebben velen van ons het gevoel dat we moeten kiezen tussen ons gezin, ons welzijn en de mogelijkheid om ons best te doen op het werk, of deel uit te maken van Apple.”

Net als andere Amerikaanse techreuzen en veel bedrijven uit alle sectoren, heeft Apple zijn werknemers sinds de eerste shutdowns vorig jaar de mogelijkheid gegeven om op afstand te werken. Maar net als Google, Facebook of Microsoft wil de iPhone-fabrikant evolueren naar een hybride model waarbij medewerkers meerdere dagen van de week op de werkvloer aanwezig zullen zijn. In een e-mail die vorige week werd verzonden en door The Verge werd doorgegeven, zei Apple-chef Tim Cook dat de meeste werknemers vanaf september op maandag, dinsdag en donderdag zouden moeten verschijnen. Twitter heeft besloten dat medewerkers die willen werken permanent thuis kunnen werken.

READ  Een beweging in Ile-de-France verwachtte maandag een oproep tot een nationale staking op 1 juli

Betere balans tussen werk en privé

In de brief legden Apple-medewerkers uit dat werken op afstand een systeem is dat goed werkt en hen een betere balans tussen werk en privé geeft en tegelijkertijd het risico op het oplopen van het coronavirus verkleint. Ze zorgen er ook voor dat ze tevreden zijn met het feit dat ze geen tijd hoeven te besteden aan het openbaar vervoer of een overbelaste werkruimte hoeven te delen. “Velen van ons voelen zich niet alleen goed verbonden met onze collega’s over de hele wereld, maar voelen zich ook beter verbonden dan ooit tevoren.”, typ de ondertekenaars. “We zijn gemotiveerd om door te werken zoals we nu doen zonder de dagelijkse noodzaak om terug te keren naar kantoor. Er lijkt een discrepantie te bestaan ​​tussen de manier waarop het managementteam het werken op afstand of op een flexibele locatie ziet en de ervaringen van veel Apple-medewerkers”. Op de vraag van AFP reageerde Apple niet meteen.