Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het einde van werken op afstand bij Apple: medewerkers uiten onvrede

Tim Cook wil dat Apple-medewerkers vanaf september drie dagen per week weer op kantoor aan het werk gaan, maar de touwen worden georganiseerd onder medewerkers die voor sommigen meer flexibiliteit willen.

Vorige week begonnen verschillende techreuzen hun werknemers op te roepen om het werktempo op locatie te hervatten, met meerdere dagen op kantoor per week. bij Appel, Aanbetaling gedaan door Tim Cook Duidelijk: elke werknemer zal vanaf september 2021 drie dagen per week op kantoor moeten werken (maandag, dinsdag en donderdag). Ze zullen ook één keer per jaar maximaal twee opeenvolgende weken op afstand kunnen werken, met goedkeuring van het management.

Behalve intern, heeft dit nieuwe beleid moeite om het door te geven aan sommige werknemers. Velen hopen zelfs dat Apple een flexibelere aanpak zal hanteren, zodat degenen die meer dan drie dagen per week naar de site willen terugkeren, degenen die op afstand willen blijven werken, dit ook moeten doen.

Angst voor een golf van aftreden re

Deze ontevreden werknemers organiseerden zich en stuurden een verkregen nota naar hun management de rand, waar we kunnen lezen: “We willen graag van de gelegenheid gebruik maken om de groeiende bezorgdheid onder onze collega’s te delen dat het beleid van Apple voor flexibel werken op afstand/lokaal en de communicatie eromheen al een aantal van onze collega’s ertoe hebben aangezet om ontslag te nemen. Zonder deze flexibiliteit zouden velen van ons voelen dat we moeten kiezen tussen de combinatie van onze families en ons welzijn. En het vermogen om ons beste zelf te zijn, of deel uit te maken van Apple.’

Deze toespeling op de angst om sommige werknemers te zien aftreden na een gedwongen terugkeer op kantoor is geen hypothese. In de Verenigde Staten hebben veel onderzoeken zelfs aangetoond dat: Deze terugkeer naar het werk op de site, geheel of gedeeltelijk, leidt tot golven van ontslagVooral in de technologiesector, waar de mogelijkheden voor werken op afstand toenemen.

READ  De vangst van Metro-Goldwyn-Mayer: Cinema door Amazon

Natuurlijk begrijpen anderen deze verzetsbeweging niet, zich realiserend dat het nieuwe beleid van Apple een versoepeling is van een bedrijfscultuur die vóór de pandemie volledig vijandig stond tegenover werken op afstand. In feite ontmoedigde Apple hiervoor duidelijk het gebruik van werken op afstand.

Sterke argumenten voor werken op afstand

Apple-medewerkers die op afstand willen blijven werken voor degenen die dat na september willen doen, hebben echter verschillende argumenten: gedurende deze periode bleven de resultaten van Apple uitstekend, werd de productiviteit niet aangetast en slaagden alle projecten van het bedrijf erin om tijd te tonen. Zelfs de beroemde conferentieadvertenties hebben geen dip in hun populariteit gezien. Tegelijkertijd zou het welzijn van de medewerkers sterk zijn verbeterd.

Bovendien kan het een gunstig effect hebben op het lokale leven en de vastgoedprijzen als werknemers de welvarende buurten verlaten waar de techreuzen kantoren hebben. Kiezen voor meer flexibiliteit zal Apple ook ten goede komen bij zijn opdrachten. Veel argumenten horen we ook in de mond van Facebook- of Twitter-leiders die van hun kant hebben besloten om de deur naar werken op afstand volledig open te laten voor wie dat wil, zelfs na de pandemie.

Managementteam uit de pas

In hun memo, die ik begon te schrijven op een intern Apple-berichtenkanaal dat speciaal is bedoeld voor aanhangers van werken op afstand (bijna 3.000 leden), gaan de werknemers van het bedrijf door met deze voorwaarden: “Het afgelopen jaar hebben we vaak het gevoel gehad dat we niet alleen worden genegeerd, maar soms ook opzettelijk. […] berichten zoals “We weten dat velen van jullie graag persoonlijk opnieuw contact willen maken met je collega’s op kantoor.”Zonder enige boodschap die het bestaan ​​van een directe tegenstrijdigheid tussen de gevoelens tussen ons erkent, is het afwijzend en belemmerend…. Er lijkt een mismatch te zijn tussen de manier waarop het managementteam denkt over werken op afstand/geografische flexibiliteit en de live-ervaringen van veel Apple-medewerkers.”

Deze memo, in de vorm van een brief aan Tim Cook en het managementteam, is op 4 juni naar alle Apple-medewerkers gestuurd, zodat ze het konden ondertekenen als ze het initiatief wilden steunen en een echte discussie met het bedrijf wilden starten, zodat de regels die Tim Cook uitvaardigde wanneer ze terugkeren naar het kantoor evolueren. .

READ  Nieuwe update voor Freebox Pop en Delta Wi-Fi Repeater