Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met minimale wereldwijde belastingen hopen G7-landen op het einde van belastingparadijzen

gekwalificeerd als“Historisch” Door veel Europese landen werd het wereldwijde plan voor belastinghervorming, dat op zaterdag 5 juni door de ministers van Financiën van de G7 in Londen werd goedgekeurd, snel bekritiseerd door veel NGO’s en economen, die hadden gehoopt dat het ambitieuzer zou zijn.

“De overeenkomst van de G7 om een ​​wereldwijde minimumbelasting van ten minste 15% in te voeren, is onvoldoende om aanzienlijke inkomsten te genereren voor zowel het noorden als het zuiden.” Zaterdag reageerde de Icrict Association, een groep van experts, voor een robuuste internationale belastinghervorming. ” Het belastingtarief van 15% ligt dicht bij het belastingtarief voor belastingparadijzen zoals Ierland en Zwitserland. “ Econoom Gabriel Zucman, die achter de oprichting van het nieuwe European Tax Observatory staat, heeft een tarief van minimaal 25% geëist. Het hervormingsproject werd ook bekritiseerd door CCFD-Terre Solidaire omdat het “Het is duidelijk dat hij profiteert van de rijke landen, waar de hoofdkantoren van multinationals zijn gevestigd, ten koste van de landen waar de activiteiten worden uitgevoerd, vooral de ontwikkelingslanden.”

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook G7 Finance zet historische stap op weg naar wereldwijde belastinghervorming

Integendeel, een van de grote architecten van de hervorming, Pascal Saint-Amans, directeur van het Centrum voor Belastingbeleid en Administratie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), dringt erop aan dat “Groot succes” De politiek won, na jaren van nietsdoen in het licht van belastingparadijzen en strategieën voor belastingoptimalisatie: “Het is het hoogtepunt van een lang werk om de wereldwijde belastingen te reguleren”, aankondigen Wetenschapper. De komst van Democraat Joe Biden naar het Witte Huis, in januari 2021, gaf de beslissende impuls, tegen de achtergrond van het door de Covid-19-pandemie verergerde begrotingstekort. Als de hervorming zou worden doorgevoerd, zouden de winsten van multinationals in het buitenland ten minste 15% worden belast, terwijl ze tegenwoordig ofwel laag worden belast of volledig zijn vrijgesteld van belasting in belastingparadijzen. 15% tarief is het minimum.

READ  afwijking. Hoge prijzen in supermarkten: 'Consument komt tegen een muur te staan'

‘Harde strijd’

Na zeer politieke onderhandelingen beloofden de belangrijkste financiers van zeven van ’s werelds grootste economische machten – de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië en Japan – de uitgebreide belastinghervorming die werd doorgevoerd te steunen. In aanbouw door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling op verzoek van de G-20 (de groep bestaande uit de 19 rijkste landen en de Europese Unie). Ze kwamen overeen om de twee pijlers van deze hervorming te ondersteunen: naast de wereldwijde vennootschapsbelasting“minstens 15%”, Uitgebreide hervorming van de belastingregels met als doel op internationaal niveau te komen tot een rechtvaardiger verdeling van de belastbare rechten tussen de landen waar de multinationals hun hoofdkantoor hebben en de landen waar hun markten en klanten zich bevinden. “Over deze herverdeling is nooit gesproken, zeker niet in het belang van ontwikkelingslanden”, ondersteunt de heer St. Aman.

Je hebt 53,47% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.