Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meerdere miljardairs, waaronder Jeff Bezos en Elon Musk, hebben volgens het onderzoek belasting ontdoken.

De onafhankelijke organisatie ProPublica beweert over een periode van meer dan vijftien jaar duizenden belastingaangiften van rijke Amerikanen aan de IRS in handen te hebben gekregen.

Te midden van de controverse over belastingverhogingen voor multinationale ondernemingen, zei een onderzoek door de onafhankelijke organisatie ProPublica dinsdag 8 juni dat veel Amerikaanse miljardairs al meerdere jaren geen federale inkomstenbelasting hebben betaald. Volgens deze in New York gevestigde organisatie, die op haar website beweert dat ze dat wil… “Aan de kaak stellen van machtsmisbruik en verraad van het vertrouwen van het publiek.”Amazon-CEO Jeff Bezos betaalde in 2007 en 2011 geen federale belastingen en Tesla-CEO Elon Musk ontsnapte in 2018. Jeff Bezos en Elon Musk op het podium voor de top drie mannen, de rijkste mensen ter wereld.

eind tot eind, [ces révélations] Breek de fundamenten van de Amerikaanse belastingmythe af: dat iedereen zijn eerlijke deel betaalt en dat de rijksten meer betalen

Poll-auteurs

Het gaat niet om fraude maar om fiscale optimalisatie die het mogelijk maakt om op een volledig legale manier belasting te verlagen, zo stelt ProPublica vast. Ondernemers Michael Bloomberg en Carl Icahn evenals filantroop George Soros hebben volgens het rapport in sommige jaren ook federale belastingen kunnen betalen. Om tot deze conclusies te komen, beweert de organisatie over een periode van meer dan vijftien jaar duizenden belastingaangiften van rijke Amerikanen aan de IRS in handen te hebben gekregen. Maak er een einde aan, ze vernietigen de fundamenten van de Amerikaanse belastingmythe: dat iedereen zijn eerlijke deel betaalt en dat de rijksten het grootste deel betalenSchrijf de auteurs.

READ  Informatie van de Wall Street Journal aan het einde van de sessie stelt Cac 40 in staat om schade te beperken, marktnieuws

0,10% “echte belasting” door Warren Buffett

ProPublica beweert bijvoorbeeld dat Jeff Bezos in 2011, het jaar waarin hij investeringsverliezen op zijn belastingaangifte rapporteerde die groter waren dan zijn jaarinkomen, een belastingvermindering van $ 4.000 voor zijn kinderen heeft aangevraagd en erin is geslaagd. In april toonde Jeff Bezos echter zijn steun voor een belastingverhoging die de Amerikaanse president Joe Biden wil financieren zijn investeringsplan voor infrastructuur. “De rijkste mensen van het land, die enorme winsten hebben gemaakt tijdens de pandemie, hebben hun deel niet betaald” Ron Wyden, voorzitter van de Democratische Financiëncommissie van de Senaat, reageerde dinsdag en zei dat hij zou? “Suggestie” namelijk

Op de vraag van AFP reageerden de teams van Jeff Bezos, Elon Musk, Michael Bloomberg, Karl Icahn en George Soros niet meteen. In reactie op ProPublica noemde een woordvoerder van George Soros verliezen op investeringen tussen 2016 en 2018 om het gebrek aan federale belasting te rechtvaardigen. Michael Bloomberg en Carl Icahn zeiden ook dat ze de belastingen betaalden die ze moesten betalen.

ProPublica ontwikkelde in haar onderzoek ook een Effectief belastingtariefHet is het belastingtarief dat elke miljardair betaalt ten opzichte van de ontwikkeling van zijn vermogen, en het officiële belastingtarief wordt niet op deze manier gemeten. Het resultaat is een cynisch niveau, laten we zeggen 0,10% voor Warren Buffett tussen 2014 en 2018, terwijl zijn rijkdom explodeerde dankzij stijgende aandelenkoersen.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën zei dat de openbaarmaking van deze privédocumenten onwettig was en dat het de lekken met anderen onderzocht.

READ  Aéroports de Paris: demonstranten blokkeerden Roissy Terminal 2E, onrust verwacht