Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Jeff Bezos en Elon Musk … Amerikaanse miljardairs ontdoken inkomstenbelasting, volgens een onafhankelijke Amerikaanse organisatie

De organisatie beweert in een periode van meer dan vijftien jaar duizenden belastingaangiften te hebben gebruikt. Ze verwijzen naar enkele van Amerika’s grootste fortuinen.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Ze zijn de rijkste mannen ter wereld, maar misschien ook wel de meest bevoorrechte op het gebied van inkomstenbelasting, vooraf ProPublica (Inhoud in Engels). dit is Een in New York gevestigde organisatie beweert op haar website dat het wil “Aan de kaak stellen van machtsmisbruik en verraad van het vertrouwen van het publiek”. Op dinsdag 8 juni publiceerde het een onderzoek waarin het met name onthulde:In 2007 betaalde Jeff Bezos, toen een miljardair en nu de rijkste man ter wereld, geen cent aan federale inkomstenbelasting. Een prestatie die hij in 2011 zou herhalen.

De organisatie beweert in een periode van meer dan vijftien jaar duizenden belastingaangiften te hebben gebruikt. Naast Jeff Bezos wijst ze met de vinger naar andere grote Amerikaanse fortuinen, zoals filantroop George Soros, zakenman Michael Bloomberg of Elon Musk, het hoofd van Tesla. Iedereen had aan zijn fiscale verplichtingen kunnen ontkomen of profiteren van een zeer voordelig tarief, zegt ProPublica. Dit alles was mogelijk dankzij fiscale optimalisatie, maar zonder fraude, zegt de site.

Dit is een openbaring Het vernietigt de fundamenten van de Amerikaanse belastingmythe waarbij iedereen zijn deel betaalt en de rijken meer.”, Typ de auteurs van de enquête. Ze maken deel uit van het internationale debat over Hoge belastingen op multinationale ondernemingen en ondertussen . Jeff Bezos toonde in april zijn steun voor de golf die de Amerikaanse president Joe Biden zijn investeringsplan voor infrastructuur wil financieren.

READ  Welke toekomst heeft een tv-app na de veroordelingen van M6 en TF1?

“De rijkste mensen van het land, die enorme winsten hebben gemaakt tijdens de pandemie, hebben hun deel niet betaald”De Democratische voorzitter van de financiële commissie van de Senaat, Ron Wyden, reageerde dinsdag en zei dat hij zou? “Suggestie” namelijk Ondertussen heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën aangegeven dat de openbaarmaking van deze privédocumenten onwettig was en dat het de lekken samen met andere autoriteiten onderzoekt.