Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alstom wint contract van bijna 1 miljard euro voor treinen in Mexico

De spoorwegfabrikant zal 42 treinen moeten leveren, evenals het volledige signalerings-, communicatie- en verkeersmanagementsysteem voor de nieuwe lijn.

Een consortium onder leiding van Alstom won een contract ter waarde van ongeveer 1,3 miljard euro, waarvan “bijna een miljard“Voor de Franse spoorwegfabriek, om rollend materieel en seinen te leveren”Maya-trend», een nieuwe spoorlijn in Yucatan, Mexico.

Concreet is het een consortium van Alstom en Bombardier Transport dat eind mei werd geselecteerd door het National Tourism Promotion Fund (Fonatur), maar de eerste kocht de tweede eind januari. Hij zei woensdag in een verklaring dat Alstom wordt geassocieerd met het avontuur met lokale groepen Gami Ingeniería e instalaciones en Construcciones Urales. Alstom in het bijzonder moet 42 treinen uit het X’Trapolis-assortiment leveren, die zijn aangepast aan de lokale omstandigheden. Ze zullen van drie soorten zijn:Standaard en comfortabel», luxer met foodcar en nachttreinen.

Eerste levering in juni 2023

«Het ontwerp van de drie soorten treinen – Xiinbal, Janal en P’tal – is exclusief voor Mexico en geïnspireerd op de Maya-cultuur, waar de lijnen, snelheid en majestueuze schoonheid van een jaguar de inspiratie-elementen voor de trein waren.Commentaar Maite Ramos, General Manager van Alstom Mexico. “De productie van Tren Maya begint onmiddellijk, met Mexicaanse arbeidskrachten, nadat het contract is ondertekend.Ze voegde eraan toe in het persbericht. De treinen zullen worden geassembleerd in de voormalige fabriek van Bombardier in Ciudad Sahagún, centraal Mexico. Levering van de eerste is toegezegd in juni 2023, aldus een woordvoerder.

READ  Goud daalt, profiteer ervan! - Insolentiae

Alstom moet ook het volledige signalerings-, communicatie- en verkeersbeheersysteem leveren voor Tren Maya, een lijn van 1.525 kilometer waarop de Mexicaanse autoriteiten vertrouwen om het toerisme op het schiereiland Yucatan te ontwikkelen. Volgens de groep is het consortium ook verantwoordelijk voor de bouw van de werkplaatsen en apparatuur voor het servicesysteem.

zie ook – Alstom Bombardier: Moet de EU integratie toestaan?