Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Reporters Without Borders diende een klacht in bij het Internationaal Strafhof

Reporters Without Borders diende een klacht in bij het Internationaal Strafhof

In het verwoeste gebouw in Gaza waren onder meer de kantoren van de Palestijnse Autoriteit gevestigd. – Adel Hanna / AP / SIPA

Reporters Without Borders (Reporters Without BordersZondag heeft het Internationaal Strafhof (ICC) beslag gelegd op Israëlische invallen in gebouwen waarin de media zijn ondergebracht
GazaEen woordvoerder van de vereniging vertelde AFP dat het “oorlogsmisdaden” zouden kunnen zijn.

“Vorige week werden de gebouwen van 23 lokale en internationale media verwoest door gerichte Israëlische luchtaanvallen”, aldus Reporters Without Borders in een verwijzing.

Reporters Without Borders beschuldigt Israël ervan de berichtgeving in de media over het conflict te belemmeren

“Reporters Without Borders beschouwt het opzettelijk aanvallen van de media en de volledige en opzettelijke vernietiging van hun uitrusting als een oorlogsmisdaad op grond van artikel 8 van het Statuut van Rome”, aldus de brief van 16 mei aan procureur-generaal Fatou Bensouda.

De IDF veroorzaakte niet alleen enorme materiële schade aan de redactiekantoren waarvan de journalisten, apparatuur en faciliteiten als personen en eigendommen beschouwden die werden beschermd onder de bescherming van de burgerbevolking. Het belemmerde ook de berichtgeving in de media over het conflict, dat de burgerbevolking rechtstreeks en ernstig trof ”, vervolgt Reporters Without Borders.

Israël rechtvaardigt het bombarderen ervan

In Gaza werd het 13 verdiepingen tellende gebouw waarin de Qatari Al-Jazeera nieuwsteams en de American Associated Press zaten zaterdag getroffen door verschillende raketten. Het Israëlische leger had eerder verzocht het gebouw te verlaten.

Voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu was dit gebouw een “volledig legitiem doelwit”, bewerend dat het gebaseerd was op informatie van de inlichtingendiensten.

READ  Trump beschuldigt Amerikaanse media van sussen ex-minister van Buitenlandse Zaken