Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De burgemeester van São Paulo, Bruno Covas, sterft op 41-jarige leeftijd aan kanker

De burgemeester van Sao Paulo, Bruno Covas, is op zondag 16 mei overleden, volgens een verklaring van het Syrisch-Libanese ziekenhuis, waar hij in Sao Paulo werd behandeld. Op 41-jarige leeftijd bezweek hij aan de spijsverteringskanker waaraan hij sinds 2019 leed.

Vrijdag zei het ziekenhuis dat het in klinische toestand was “Onomkeerbaar” Als gevolg van het verergeren van haar kanker. Burgemeester Bruno Covas wordt nog steeds behandeld in het Syrisch-Libanese ziekenhuis, waar hij kalmerende en kalmerende medicijnen krijgt. Het medisch team beschouwt het ziektebeeld als onomkeerbaar.Hij bereidde de medische folder voor en verspreidde deze door de instelling.

De heer Kovas werd op 2 mei met spoed naar het ziekenhuis gebracht nadat hij tijdens eerdere tests maagbloeding had ontdekt om de chemotherapie en immunotherapie voort te zetten. Geconfronteerd met zijn verslechterende fysieke conditie, verzocht het gemeenteraadslid, opgenomen in de Braziliaanse Sociaal-Democratische Partij (centrumrechts), om een ​​terugtrekking van 30 dagen om ‘Helemaal wijden’ Om voor hem te zorgen. “Mijn lichaam vraagt ​​me om meer tijd te besteden aan behandelingen die in een zeer gevaarlijke fase komen.”Heeft hij het Post op Twitter.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In Sao Paulo vecht de burgemeester tegen het Coronavirus en zijn kanker

Het nieuws resoneerde op sociale media, met duizenden mensen die onmiddellijk hun condoleances en solidariteit betuigden met zijn familie, vooral met zijn 15-jarige zoon Thomas. Bedankt Bruno Coface voor het delen van zoveel genegenheid en toewijding met ons allemaal.Zei de gouverneur van São Paulo, João Doria, waarvan de heer Covas zijn plaatsvervanger was.

READ  Covid-19: Opnieuw verhoogde kans op infectie, symptomen... De eerste onderzoeken doen het alternatief Omicron spreken

Herkozen in november met 60% van de stemmen

Door de opleiding profiteerde deze advocaat van het imago van de gematigde manager, dat contrasteert met de grote polarisatie van de Braziliaanse politiek. Hij werd voor het eerst verkozen tot federaal vertegenwoordiger in 2014, voordat hij in 2016 vice-president van Doria werd. Uiteindelijk nam hij in april 2018 de functie van burgemeester van São Paulo over, na het aftreden van de gekozen raadslid, de gouverneur van de staat São Paulo. .

Ondanks ziekte bleef hij burgemeester van de dichtstbevolkte stad van Brazilië (12,3 miljoen mensen) en werd hij geconfronteerd met de crisis die werd veroorzaakt door de coronaviruspandemie, waarbij bijna 29.000 mensen in São Paulo omkwamen.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook In het door epidemieën geteisterde Brazilië is Jair Bolsonaro in rep en roer

Bruno Covas contracteerde Covid-19 in augustus 2020, en nadat hij ervan hersteld was, werd hij in november herkozen in de tweede ronde van de gemeenteraadsverkiezingen, met bijna 60% van de stemmen, tegen de vertegenwoordiger van links, Gilherme Polos. Zijn plaatsvervanger, Ricardo Nunes, werd tijdelijk burgemeester van São Paulo, tot het einde van de huidige termijn, begin 2025.

De wereld met Agence France-Presse