Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Renault’s fabriek in Sandovil is gesloten vanwege een tekort aan componenten

Fabriek Renault van Sanduville naar
Mariene Seine Het zal tijdelijk stoppen met draaien. “Het management heeft ons geïnformeerd over ten minste 13 dagen sluiting tot eind juli”, zegt vakbondsvertegenwoordiger Fabian Glowagen.
mankracht (FO), na de vergadering van het Economisch en Sociaal Comité (CSE) op vrijdagochtend. Dit komt na het ontbreken van elektronische componenten. ABS rekenmachines, onderdelen voor wielen, veiligheid, onderdelen die van ver komen, made in Asia, aldus de vakbondsman.

Voor de 1.900 Renault-medewerkers die worden beschermd door bedrijfsovereenkomsten, “zal de impact minimaal zijn”, aldus FO. Anderzijds maakt de vakbond zich zorgen over de gevolgen voor hun loon voor de 700 uitzendkrachten “die integraal deel uitmaken van onze site”. Bij het bellen was de directie niet direct bereikbaar.

‘We zijn afhankelijk van Azië’

Volgens Fabian Glowagen is dit een “historische” situatie bij Renault Sandovil. Hij verzekert ons dat “7000 auto’s verloren gaan”, terwijl deze site qua volume “altijd door Renault wordt beschermd”. “Als we uit Covid komen, roept het vragen op over de bedrijfsstrategieën. Dit is onaanvaardbaar. Het virus heeft in ieder geval één ding laten zien: dat we afhankelijk zijn van Azië en wensen dat Emmanuel Macron en de Europese leiders rond een tafel zouden zitten om hun versie te herzien. ‘, zei Fabian Glowagen.

Renault Sandovil, waar Renault Trafic Phase 2, Nissan MV300, Mitsubishi Express en Fiat Talento worden geassembleerd, is vorig jaar acht weken tijdelijk gesloten om de veiligheid van zijn werknemers te garanderen in het licht van de risico’s die verband houden met Covid-19.