Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zorgverzekering wil 1 miljard euro besparen in 2022

Om dit doel te bereiken, vertrouwt de National Health Insurance Fund met name op mBeter gebruik van sommige medicijnen, promotie van generieke medicijnen en fraudebestrijding.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Het National Health Insurance Fund is van plan om in 2022 slechts 1,01 miljard euro te verstrekken, de helft van wat het vóór de Covid-19-epidemie elk jaar streefde, volgens het rapport “Uitgaven en Inkomen” dat op vrijdag 25 juni werd afgeleverd. Beter gebruik van specifieke medicijnen, promotie van generieke medicijnen, fraudebestrijding… De tools die worden genoemd in dit document, waarvan een kopie werd verkregen door AFP, zijn in principe dezelfde als die van het voorgaande jaar.

De belangrijkste verwachte resultaten op het voorschrijven van medicijnen en medische hulpmiddelen, voor een bedrag van 490 miljoen euro. Met vooral in de zoeker: Protonpompremmers (medicijnen tegen brandwondenmaag), paracetamol, waarvan het gebruik “gewoon” is geworden en antidepressiva, “worden op grote schaal voorgeschreven aan personen ouder dan 75 jaar voor de behandeling van matige tot ernstige depressie”, “hoewel het niveau van bewezen effectiviteit laag is”. De promotie van generieke geneesmiddelen moet 45 miljoen euro opleveren.

Ook hoopt de zorgverzekering 150 miljoen euro te besparen door maatregelen om fraude en misbruik tegen te gaan. Net als vorig jaar zijn er geen besparingen op ziekenhuis of antibiotica. De barrière geeft aan dat het de weg naar winterepidemieën duidelijk heeft vrijgemaakt, de ziektekostenverzekering stelt voor om het onderhoud volgende winter te versterken الصيانة Goede gewoontes.

Maar gezien het recordtekort van de gezondheidssector in 2020 (30,4 miljard euro), dat in 2021 op een vergelijkbaar niveau zou moeten blijven, De kwestie van de financiële houdbaarheid van het systeem wordt aan de orde gesteld”, waarschuwt de zorgverzekeraar. Het wordt noodzakelijk geacht om de transformatie van het gezondheidssysteem op lange termijn te ondersteunen. Cursussen over ziekten bouwen (met name voor de geestelijke gezondheid) door de coördinatie tussen stadsgeneeskunde, sociale geneeskunde en het ziekenhuis te versterken. Maar ook om regionale arbogemeenschappen of een andere organisatie van gecoördineerde zorg te helpen ontwikkelen.

READ  Varkensvlees verkocht bij Lidl is teruggeroepen vanwege onjuiste gebruiksdatum