Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Alain Weill voltooit terugtrekking uit Altice Media te midden van vragenperiode voor BFM-TV en RMC

Pagina draait voor Alain Weill. RMC Revival-ingenieur (voorheen Radio Monte Carlo) en maker van nieuwe digitale terrestrische tv-kanalen (BFM-TV en zijn varianten) zullen niet langer leiding geven aan Altice Media (NextRadioTV) en SFR op 1hij is volgende juli. “Ik wil mijn onafhankelijkheid terug. Ik zou vier jaar blijven nadat ik mijn collectie aan Patrick Drahy had verkocht, en het duurde zes jaar. De overgang verliep soepel”, verwijst naar deze geweldige tv-professional, die op donderdag 24 juni 250 sms’jes ontving namens het personeel en elders.

‘Het is een ontroerend moment’, erkent Marc-Olivier Vogel, CEO van BFM-TV, aangesteld in 2019. “Het was te verwachten. Maar het is het einde van een groot avontuur voor historische avonturen.”, bevestigt dat BFM Business-host Hedwige Chevrillon ongeveer vijftien jaar geleden bij de groep kwam. Het is al een tijdje geleden dat Alan Weil de dagelijkse leiding achter zich heeft gelaten, al neemt hij nog steeds deel aan wekelijkse vergaderingen met Marc-Olivier Vogel en Arthur Dreyfus, zijn opvolger. In 2019, na het omverwerpen van operator SFR, besloot oprichter Patrick Drahy, Altice’s grootste troef, Altice Media over te nemen.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Emmanuel Macron en de strijd tussen mediamagnaten

Begin 2020 veranderde hij de cast en verwijderde hij geleidelijk de meeste CEO’s uit het Executive Committee. “We moesten integreren in de boekhoudkundige, financiële en andere systemen van Altice. Ik zag mezelf niets opgelegd zien”Alan Weil, die in november 2017 ook werd benoemd tot CEO van SFR, legt de parallellen met zijn audiovisuele functies uit. “Het moeilijkste was de dag dat ik het bedrijf verkocht. Die dag leerde je dat de regels veranderen”, geeft toe. In 2016 verkocht hij 37% van NextRadioTV aan Patrick Drahi voor € 216 miljoen. In 2018 kocht hij Altice-aandelen, waarmee hij in januari 2021, als het bedrijf van de beurs wordt gehaald, een hoofdprijs van 126 miljoen euro opbrengt.

READ  De aandelenmarkt wordt geconfronteerd met inflatierisico's als gevolg van de stijging van de olieprijzen

‘Ze hebben het enige inzicht verkwist’

Over de alliantie gesproken “Karper en konijn” Tussen Alain Weill en Patrick lijkt Drahi niet tegenstrijdig, aangezien hun methoden verschilden. aanvankelijk, “redelijke constructie”Een familielid beschrijft een audiovisuele groep die geduldig berichten van het publiek vastlegt; In het tweede geval veranderen beslissingen in de vorm van vuurwerk soms in nat vuurwerk, zoals de zes sportzenders van SFR die RMC Sport werden en beloofden te verminderen toen de groep eind 2019 zijn rechten op de Champions League verloor.

Je hebt 53,64% van dit artikel om te lezen. De rest is alleen voor abonnees.